Choreograaf Glen draagt ballet op aan overleden neef Bjorg Lambrecht: “We hopen dat hij onze energie voelt”

Glen - Bjorg Foto: rr

Aalter / Eeklo -

Momenteel legt danser-choreograaf Glen Lambrecht met zijn assistent Arne Schögler de laatste hand aan Oorlogsdochters, zijn eerste avondvullende balletvoorstelling. Die draagt hij op aan zijn neef, wielrenner Bjorg Lambrecht.

“We dragen de opvoering volledig op aan mijn neef Bjorg Lambrecht, die een heel getalenteerd wielrenner was. We hopen dat hij onze energie voelt”, zegt Glen, die na het verlies van Bjorg net als de rest van zijn familie door een moeilijke periode gaat.

Bjorg kwam om het leven tijdens de derde etappe van de Ronde van Polen na een zware val tegen een betonnen duiker, waarna hij door de inwendige verwondingen een hartstilstand kreeg.

Grote Oorlog

Onlangs vond in Sy-dansstudio in Kleit een kleine preview plaats van Oorlogsdochters, de seizoensopener van Cultuurfactorij De Koperen Leeuw. Het verhaal van de balletvoorstelling speelt zich af aan de vooravond van de Grote Oorlog, een donkere periode waarin de zussen Anna en Marie terechtkomen in een door oorlog geteisterde wereld.

De kostuums werden uitgetekend door Hilde Barbier en uitgewerkt door Ria Van Looveren. Er vlug bij zijn is de boodschap, want alleen voor de voorstelling van 22 september in Aalter zijn nog kaarten te verkrijgen.

www.oorlogsdochters.com.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio