'Held van 't Veld' van Groene Kring Zaffelare

Held van 't Veld: Ploegen en fierljeppen in de Bosdreef

Held van 't Veld: Ploegen en fierljeppen in de Bosdreef

Foto: boerenbond.be

Lochristi - Fierljeppen, u weet wel: met zo'n stok over een gracht jumpen. Geen alleenrecht voor Friesland, want zondag zie je het ook in Lochristi in de Bosdreef waar er tussen twee velden ook een (bescheiden) grachtje ligt. De Groene Kring van Zaffelare organiseert er de provinciale wedstrijd 'Held van 't Veld' voor Oost-Vlaanderen. En het veld is voor één keer niet het voetbalveld, maar wel een plek voor land- en tuinbouwers. Vanaf 12 uur wordt de eerste voor getrokken... benieuwd hoe het terrein er daarna uitziet.

Het plaatselijke Groene Kringgewest Zaffelare staat dit jaar in voor de organisatie van de wedstrijd die een winnaar moet opleveren voor de nationale strijd op 1 september. De proeven zijn gebaseerd op vaardigheden die nodig zijn op een land- en tuinbouwbedrijf.  Samenwerken, tactisch denken, kracht, snelheid en lenigheid komen aan bod. Daaronder dus naast ploegen ook fierljeppen, maar dan wel met eieren in je kleren. En ook klauteren over een stapel stro. Groene Kring Zaffelare voegt daar minimaal drie eigen proeven aan toe. "We zijn er volledig klaar voor om het zondag te laten knallen! Zelfs het terrein is perfect, want die gracht achter de Bosdreef, die vraagt gewoon om er over te fierljeppen!”, zegt voorzitter Jorick De Clercq.

Spektakel gegarandeerd dus, zondag 25 augustus tussen 12 uur en 17 uur via de Bosdreef, 50 m voor het voetbalveld naar rechts, door het Stierendreefje, voor wie zijn lokale geografie kent. U zal er ook de vlag van De Groene Kring zien wapperen. Rep u, voor het veld er helemaal omgeploegd is. Ploegcompetitie vanaf 12 uur, de 'Held van 't Veld' wordt betwist vanaf 13.30 uur.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio