'Girl' in openluchtcinema op zondag

'Leven in 't Park' breidt uit naar volledig feestweekend

Destelbergen - De kermis in het centrum van Destelbergen is dit jaar herschikt. Niet één centrale woensdagnamidddag met de elfde editie van de traditionele 'Leven in 't Park', maar liefst vier, of eigenlijk zes dagen amusement in en om de buurt van de groene long achter het gemeentehuis. Het echte 'Leven in 't Park' is er al op zaterdag, en het familiefeest wordt zondag afgesloten met 'Girl', de topfilm waarvoor Nora Monsecour de inspiratie leverde. Ook al een bijzonder moment dus.

Morgen vrijdag 23 augustus wordt er al afgetrapt achter jeugdhuis Den Draai met dj Benoelie en El Sistema Pastoa. Verenigingenmarkt, muzikale optredens, de bib-ruilstand, theater, acrobatieën van TC Athena en heel wat foodstandjes bevolken zaterdag het parkfeest. Zondag is er familiedag, met aandacht voor kinderanimatie, grime, picknick én een optreden van de feestende Koninklijke  Gemeenteharmonie op het middaguur. De openluchtfilm mag dit jaar rekenen op én mooi weer én wellicht massale belangstelling. Beni Monsecour is zondagavond de geknipte persoon om de film in te leiden. Voor en na de film kan u overigens het pas gepubliceerde boek met het levensverhaal van Nora Monsecour kopen. Dansen is het  ordewoord op maandag, onder meer met dj's van Radio Minerva. Koffie en gebak zorgen - gratis - voor de innerlijke mens, tussen 14 uur en 18 uur. De dag voor de traditionele jaarmarkt wordt overbrugd door een rommelmarkt op de Dendermondesteenweg. Woensdag is er na de paardenkeuring nog heel wat randanimatie in het centrum en het Reinaertpark. Een ritje met de huifkar vanop het gemeenteplein kan ook, net als een bezoekje aan het GeMuDes dat de tentoonstelling over 200 jaar Gemeenteharmonie onderdak geeft. 

U merkt het: het centrum van Destelbergen bruist, dit jaar liefst zes dagen lang, van vrijdag 23 tot en met woensdag 28 augustus, om de lange zomervakantie uit te wuiven. Wie het gedetailleerd programma met optredens en uren wil weten, kan best eens door onze reeks afbeeldingen klikken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio