Zo gemakkelijk is het om een sleutelloze Tesla te stelen (en het duurt nog geen minuut)

Amper 30 seconden hebben deze twee mannen nodig om een Tesla te stelen. En de manier waarop is verbazingwekkend simpel. Het enige wat je nodig hebt, is een antenne. Tesla zorgde vorig jaar met services zoals (onder andere) Pin to Drive wel een voor extra beveiliging die dit soort diefstallen onmogelijk maakt, maar die moet door de eigenaar zelf geactiveerd worden via het controlepaneel van de wagen. Dat zal in dit geval niet gebeurd zijn.

Bij Tesla zelf klinkt het dat "niets tegen alle autodiefstallen kan afschrikken", maar dat het bedrijf wel al verschillende veiligheidsmaatregelen heeft doorgevoerd. "Zoals het uitschakelen van passive keyless entry, PIN to Drive, Sentry Mode, en cryptografische verificatie wanneer sleutelhangers in gebruik zijn. Hierdoor  worden onze auto's minder snel gestolen, en is er meer kans om gevonden te worden in het zeldzame geval dat ongeoorloofd gebruik van een van de auto's voorkomt." 

"We zijn onze auto's in de loop der tijd steeds veiliger blijven maken, terwijl we onze klanten ook de flexibiliteit hebben gegeven om hun eigen auto's te beveiligen op een manier die aan hun behoeften en voorkeuren voldoet. Zij kunnen er dan ook zelf voor kiezen om bepaalde functies in- of uit te schakelen", zo laat Tesla nog weten. Een volledige lijst met snufjes die je wagen veiliger moeten maken, vind je op de website van de autobouwer.

bekijk ook

 

Parkeertijd om? Geen probleem als je met een Tesla rijdt

Ongelofelijk: met dit trucje stelen dieven Tesla Model S in amper enkele minuten

Corrigeer

MEER NIEUWS