Tien nieuwe getuigenissen in zaak-Epstein in Frankrijk

Tien nieuwe getuigenissen in zaak-Epstein in Frankrijk

Foto: AFP

De Franse vereniging tegen kindermisbruik ‘Innocence en Danger’ zei donderdag tien getuigenissen te hebben ontvangen in de zaak van de Amerikaanse financier Jeffrey Epstein die werden gepleegd op Frans grondgebied. Het gaat daarbij om “twee of drie” getuigenissen van getuigen, de rest zou van slachtoffers komen.

De slachtoffers “mogen dan niet allemaal Frans zijn, maar wat er gebeurde, werd gepleegd op Frans grondgebied, en waarschijnlijk door Fransen”, voegde de voorzitter Homayra Sellier eraan toe.

De klachten zijn nu in behandeling en worden doorgestuurd naar het Parijse parket en naar Amerikaanse rechtbanken, aldus Sellier.

De vereniging had na de arrestatie van de miljardair een oproep gedaan tot getuigenissen in de zaak en schreef op 12 augustus een open brief naar de procureur van Parijs, Rémy Heitz, om een vooronderzoek te openen naar de zaak. “Vanuit een betrouwbare bron heeft Innocence en Danger onlangs bevestigd dat verschillende slachtoffers van het prostitutienetwerk, opgericht door Jeffrey Epstein en zijn handlangers, ook de Franse nationaliteit hebben”, schreef Sellier toen. Epstein bezat ook een appartement in Parijs, dat vaak werd bezocht door zijn goede vriend Jean-Luc Brunel, een modellenscout.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees