Verkeershinder

Triatlonweekend op 24 en 25 augustus

Triatlonweekend op 24 en 25 augustus

Foto: LEZ

Deinze / Nevele - Deinze wordt op 24 en 25 augustus een weekend lang het decor van topsport. Op zaterdag 24 augustus is er een sprinttriatlon en op zondag 25 augustus is de traditionele lange afstand. Sport-Events trekt dit jaar volop de kaart van het 111-concept. Dit betekent 1 km zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen, samen goed voor 111 km sportbeleving.

Henk De Metsenaere van Sport-Events: ‘De zwemmers komen ter hoogte van het Sint-Poppoplein aan de kerk van Deinze uit het water en vatten daar de fietsproef aan. Tijdens het fiets- en loopgedeelte is er bij iedere ronde een passage op de Markt voorzien. Iedereen is van harte welkom om dit sportieve feest mee kleur te helpen geven. Bij het uittekenen van het traject werd maximaal rekening gehouden met de mogelijke hinder voor de Deinzenaar.'

Verkeer

Naar aanleiding van het triatlonweekend worden enkele tijdelijke verkeersbeperkingen ingevoerd.

Zaterdag 24 augustus

De wedstrijd start op zaterdag om 19 u. De 1/8 triatlon bestaat uit 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen.

Het parcours voor het fietsen gaat over Markt - Kongoplein - Vaart Rechteroever - Kromme Brug - Vaart Linkeroever - Vaart Links- hier omkeren - Vaart Linkeroever - Kromme Brug - Vaart Rechteroever - Kongoplein en terug naar de Markt.

Het parcours lopen begint ook op de Markt - Emiel Clausplein - Kaaistraat - Leiedam - jaagpad langs de Leie - keren - jaagpad - Leiedam - Sint-Poppoplein en terug naar de Markt.

Alle bovenstaande straten en de Gentpoortstraat, tussen de Markt en de Schutterijstraat, worden op 24 augustus van 18.30 u. tot 22 u. afgesloten voor alle verkeer. Er wordt in deze straten stilstaan- en parkeerverbod ingevoerd vanaf 18 u. tot 22 u. Het eenrichtingsverkeer in de Slachthuisstraat wordt opgeheven.

Zondag 25 augustus

De 111-triatlon op zondag 25 augustus start om 10 u., het einde is voorzien rond 17 u.

Het parcours voor het fietsen: Markt - Kongoplein - Vaart Rechteroever - Kromme Brug - Vaart Linkeroever - linksaf Meulebroeckstraat - linksaf Wierookstraat - linksaf Zeverenkouter - rechtsaf Schave - rechtsaf Wierookstraat - Wildonkenstraat - rechtsaf Pijlestraat - rechtdoor Lange Akkerstraat - linksaf Lange Akkerstraat - rechtsaf Meerskant - linksaf Weg zonder naam - linksaf Vaart Linkeroever - Vaart Links - Trekweg - Brouwerijstraat - Landegemdorp - Vaart Rechts - Vaart Rechteroever - Kongoplein en zo terug naar de Markt.

Het parcours lopen: Markt - Emiel Clausplein - Kaaistraat - Leiedam - jaagpad langs de Leie - keren - jaagpad - Leiedam - Sint-Poppoplein en terug op de Markt.

Het eerste deel van de Markt, vanaf de OLV-kerk / Leiedam tot aan de Ramstraat, en de Gentpoortstraat worden vanaf 7 u. tot max. 17 u. afgesloten, het tweede deel van de Markt, vanaf de Ramstraat tot het Kongoplein, wordt vanaf 9.30 u. afgesloten tot maximum 17 u.

Voor het fietsparcours worden de straten afgesloten vanaf 9.30 u. tot ongeveer 14.30 u.  Voor het loopparcours worden de straten vanaf 11.30 u. tot uiterlijk 17 u. afgesloten. Er wordt in deze straten stilstaan- en parkeerverbod ingevoerd van 9 u. tot 17 u. Het eenrichtingsverkeer in de Slachthuisstraat wordt opgeheven.

De Stadionlaan en de Peter Benoitlaan worden van 9.30 tot 17 u. een doodlopende weg voor het verkeer dat richting het Kongoplein rijdt. Het verkeer over de brug Brouwerijstraat in Landegem wordt afwisselend geregeld met verkeerslichten, waarbij de renners de rijstrook aan de kant van Merendree gebruiken en het doorgaand verkeer de rijstrook aan de kant van Deinze.

Voor meer informatie kan u terecht op www.sportevents.eu/triathlonseriesjnljdeinze of bij de dienst communicatie van stad Deinze: communicatie@deinze.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio