PSV verrast met komst Kostas Mitroglou, aparte (onder)huurconstructie voor Griekse spits

PSV verrast met komst Kostas Mitroglou, aparte (onder)huurconstructie voor Griekse spits

Op 25 maart 2017 scoorde Kostas Mitroglou (rechts) in zijn enige wedstrijd tegen de Rode Duivels. Links Laurent Ciman. Foto: EPA

Kostas Mitroglou maakt definitief het seizoen af bij PSV. De speler komt op huurbasis over van de Turkse topclub Galatasaray, dat hem momenteel huurt van Olympique Marseille. De Grieks international maakte in het verleden vooral indruk bij Olympiacos.

De in Duitsland opgegroeide centrumspits komt met een opmerkelijke huurconstructie naar Eindhoven. PSV betaalt 1,25 miljoen euro aan Galatasaray dat op haar beurt 1,95 miljoen euro betaalt aan de spits, zo meldt de Turkse spits in een kort bericht op haar eigen site. Olympique Marseille, waar Mitroglou nog altijd eigendom van is, is akkoord gegaan met de onderhuur aan PSV.

Het is niet de eerste transfer voor de Griek die in zijn jeugd al vier keer van club wisselde alvorens hij in 2006 zijn professionele debuut maakte. Via Borussia Mönchengladbach kwam hij achtereenvolgens uit voor Olympiacos, Panionios (huur), Atromitos (huur), Fulham, nogmaals Olympiacos (huur), Benfica alvorens hij bij Olympique Marseille belandde. “Ik weet inmiddels hoe het werkt”, doelt de Griek op de clubsite over de vele contractonderhandelingen die hij in het verleden heeft gehad.

“Mijn carrière is een avontuur en deze keuze voor PSV is een mooie stap. Ik kijk er naar uit om in Nederland om de prijzen te spelen”, aldus de spits. De Griek was bij Olympiacos een garantie voor goals. In 185 officiële wedstrijden scoorde Mitroglou maar liefst 82 doelpunten. Een moyenne dat hij bij Benfica overtrof door 52 keer te scoren in 88 wedstrijden.

“Door de flinke blessures van Sam Lammers en Gastón Pereiro en het op handen zijnde vertrek van Hirving Lozano, was het nodig om onze aanval te versterken”, vertelt hoofdtrainer Mark van Bommel op de clubsite. “We hebben met Mitroglou bewust gekozen voor een type dat we nog niet hadden, dat biedt extra opties. Kostas loopt al jaren mee en weet wat er nodig is om op dit niveau te presteren.”

Ook technisch manager John de Jong is blij met de komst van de 65-voudig Grieks international. “Mitroglou brengt kwaliteiten mee die we nog niet voorhanden hadden. Hij kan voor variatie in het aanvalsspel zorgen en daarnaast is het een ervaren speler”, aldus De Jong.

Kostas Mitroglou is woensdagavond aangekomen in Eindhoven en is direct toegevoegd aan de selectie voor de play-offs van de Europa League tegen Apollon. Of Mitroglou daadwerkelijk in actie komt, is nog niet bekend. Bij PSV gaat de aanvaller met rugnummer 57 spelen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.