Koen (49), vader van vijf, overlijdt op vakantie in Spanje: “Voor ons is dit een gitzwarte dag”

Koen (49), vader van vijf, overlijdt op vakantie in Spanje: “Voor ons is dit een gitzwarte dag”

Koen Wullaert. Foto: gsd

Wingene -

Op vakantie met zijn vriendin en drie kinderen in Spanje is afgelopen weekend Koen Wullaert (49) overleden. De jeugdtrainer van KVC Wingene voelde zich bij zijn aankomst in Salou al niet te best.

Omdat zijn toestand verslechterde, verwittigde zijn vriendin Vicky Tuyttens vrijdag een arts. Die liet de Wingenaar opnemen in het ziekenhuis. Uit onderzoeken bleek dat de man ernstig ziek was. Zondag kwam Koen te overlijden. Hij laat naast zijn vriendin en hun tweelingzoontjes van 8 jaar nog twee kinderen uit een vorig huwelijk achter en was zelf ook pluspapa van een dochter.

Vicky werd op reis bijgestaan door haar zussen en kwam woensdag naar huis. Donderdag werden met de begrafenisondernemer verdere regelingen getroffen om Koen te repatriëren.

“Gitzwarte dag”

De man, die afkomstig is uit een bakkersgezin uit Tielt, was jeugdtrainer van de U9 bij KVC Wingene. Hij trainde er onder andere zijn twee zoontjes Joren en Ayden. “Hij was ook een gewaardeerde medewerker”, zegt ondervoorzitter Paul Van Extergem. “Hij hielp mee bij allerhande activiteiten. Het was een joviale kerel, een toffe gast en een goedaardige mens. Voor ons is dit een gitzwarte dag.”

Koen woonde op 50 meter van de voetbalclub. Volgens kennissen zou hij binnenkort trouwen met Vicky. “Dat hij zo plots erg ziek werd, is ook voor ons een totale verrassing”, zegt Van Extergem, die vroeger nog met Wullaert voetbalde. “In februari had hij nog een volledig onderzoek gehad en alles was in orde. Normaal gezien zullen we voor de eerste competitiematch een minuut stilte houden voor hem.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees