Ronde van de Limousin: Mikel Aristi sprint naar ritzege

Mikel Aristi (Euskadi-Murias) heeft donderdag de tweede rit in de 52e Ronde van de Limousin (cat. 2.1) gewonnen. De Spanjaard toonde zich na 182,9 kilometer in Trélissac de snelste in een sprint, voor de Italiaan Francesco Gavazzi en de Fransman Benoît Cosnefroy. De Fransman Lilian Calmejane (Total Direct Energie) behield de leiderstrui.

De tweede rit was er op papier één voor sprinters, dus een vroege vlucht maakte niet veel kans. Toch besloten vier dapperen de handen in elkaar te slaan. Dat waren Mickaël Guichard, Giovanni Carboni, Morne van Niekerk en onze landgenoot Tom Dernies. Guichard viel al snel terug na een lekke band. De voorsprong van de andere drie liep op tot ruim zes minuten. Wanty-Gobert en Euskadi-Murias besloten daarop een mannetje vooraan te posteren en de voorsprong te verkleinen. Van Niekerk liet in het slot zijn kompanen nog achter, maar ook hij bleek een vogel voor de kat.

In de sprint schoot de 26-jarige Aristi, die woensdag nog vrede moest nemen met een tweede plaats, deze keer wel raak, goed voor de derde profzege in zijn carrière, na eerder deze zomer een ritzege in de Ronde van Portugal en een overwinning in de Tropicale Amissa Bongo in 2017.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.