Ladies Ronde van Noorwegen : Lorena Wiebes snelt naar 13e seizoenszege

Ladies Ronde van Noorwegen : Lorena Wiebes snelt naar 13e seizoenszege

Foto: Photo News

Lorena Wiebes (Parkhotel Valkenburg) heeft donderdag de eerste rit in de Ladies Ronde van Noorwegen (WorldTour) gewonnen. De 20-jarige Nederlandse haalde het na 128 kilometer van Asgardstrand naar Horten in een sprint, voor de Australische Chloe Hosking en de Deense Amalie Dideriksen. Ze is meteen ook de eerste leider.

De koers had te lijden onder het weer in Noorwegen. De gietende regen bij de start nam wel even af, maar droog werd het niet. Vluchtpogingen duurden nooit langer dan enkele kilometers, het bleef gegroepeerd tot op 30 kilometer van de finish. Trek-Segafredo, Sunweb en CCC Liv kwamen op kop van het peloton en dat brak in waaiers. Bij het ingaan van de drie lokale rondes van acht kilometer hadden een veertigtal rensters ruim een halve minuut voor op een tweede groep.

In die lokale rondes waagden verschillende rensters hun kans. Floortje Mackaij kreeg Ruth Winder, Christine Majerus, Marta Lach en Hannah Barnes met zich mee, maar ook dat bleek het een maat voor niets. Er werd gesprint om de zege. Lorena Wiebes toonde zich het snelst, goed voor al haar dertiende zege van het seizoen.

Corrigeer