Ronde van Denemarken: Martin Toft Madsen wint tijdrit, Tiesj Benoot verliest leiderstrui

Ronde van Denemarken: Martin Toft Madsen wint tijdrit, Tiesj Benoot verliest leiderstrui

Archiefbeeld. Foto: ISOPIX

Martin Toft Madsen (BHS-Almeborg-Bornholm) heeft donderdag de tweede etappe in de Ronde van Denemarken (cat. 2.1) gewonnen. De 34-jarige Deen toonde zich in een tijdrit van 17 kilometer in Grindsted sneller dan zijn landgenoten Rasmus Quaade en Mads Würtz Schmidt, beiden op 11 seconden. Brent Van Moer was met een zesde plaats op 19 seconden beste Belg.

Würtz Schmidt (Deense selectie) is de nieuwe leider. Hij neemt het over van Tiesj Benoot, die maandag de eerste etappe won. Niklas Larsen is tweede, in dezelfde tijd als zijn landgenoot. Quaade is op 3 seconden derde. Van Moer is als zesde op 11 seconden de eerste niet-Deen in de stand. Benoot werd in de tijdrit dertiende, op 35 seconden, en zakte naar de negende plaats, op 14 seconden van de nieuwe leider.

Toft Madsen legde het parcours af aan een gemiddelde van 52,09 kilometer per uur en zette daarmee een stevige richttijd neer op de biljartvlakke omloop. Andere specialisten kwamen niet meer in de buurt. Zelfs Mads Würtz Schmidt, aan de slag voor de Deense selectie, maar normaal in dienst van Katusha Alpecin, moest 11 seconden prijsgeven. Mikkel Bjerg, de wereldkampioen tijdrijden bij de beloften van 2018, gaf 12 seconden toe. Het is voor Toft Madsen de zesde profzege, allemaal in het tijdrijden.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.