Nacht van de Vleermuis in Machelen

Nacht van de Vleermuis in Machelen

Foto: LEZ

Zulte - Elk jaar eind augustus is er de Nacht van de Vleermuis. De dagen worden al merkelijk korter, maar de avonden zijn nog aangenaam zacht voor een wandeling. Een goed moment om er op uit te trekken om vleermuizen te spotten. De Nacht van de Vleermuis wordt georganiseerd op zaterdag 24 augustus om 20.30 u door Natuurpunt. Dat gebeurt in samenwerking met de JNM, de vleermuizenwerkgroep OVL en de Gezinsbond Machelen. De activiteit is gratis voor iedereen en je hoeft niet te reserveren. Afspraak op het pleintje voor zaal Guldepoort, in Machelen.

De vleermuizen zijn nu druk in de weer om vetreserves aan te leggen voor de nakende winter. Wanneer je maar goed kijkt, zie je ze overal, vaak rakelings, voorbij zoeven, happend naar die mug die je net lastig viel.

Enkele gidsen van Natuurpunt zullen jullie, gewapend met batdetectoren, helpen verschillende soorten vleermuizen te onderscheiden. Een aantal begeleide groepen verkennen het dorp van Machelen, de bomen en perken en de Oude Leie. Dat vormt een ideaal decor waartegen de vleermuizen zich zullen uitsloven om een boeiende show te verzorgen. Een aantal wandelingen richt zich trouwens specifiek op jonge gezinnen. Tijdens deze kortere wandeling leer je op speelse wijze heel wat over deze nachtelijke roofdiertjes.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio