5 kluizen gestolen uit bekend hotel-restaurant: “Een dag sluiten? Ik denk er niet aan”

5 kluizen gestolen uit bekend hotel-restaurant: “Een dag sluiten? Ik denk er niet aan”

De politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek en nam de camerabeelden van het hotel-restaurant mee. Foto: if

Sint-Martens-Latem -

Dieven hebben in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in het bekende hotel-restaurant Auberge du Pêcheur in Deurle. Ze braken vijf kluizen uit de muur en gingen ervandoor met de opbrengst van drie dagen service. “Hopelijk leveren de camerabeelden iets op.”

Het was schrikken voor ­eigenaar Serge Vermeersch (49) toen hij vrijdagochtend aankwam bij zijn hotel-restaurant in de Pontstraat in Deurle. Dieven hadden een raam aan de voorkant van het statige pand geforceerd en waren daarlangs het bureau van de zaak binnengedrongen. Met man en macht haalden ze daar niet minder dan vijf kluizen uit de muur, om die nadien één voor één in een bestelwagen over te laden. Even later gingen ze ervandoor met de opbrengst van twee à drie volle werkdagen.

7.000 euro

Een precies bedrag kon Vermeersch daar vrijdag niet op plakken. “Ik moet het allemaal nog natellen, maar het gaat wellicht om ongeveer 7.000 euro”, zegt hij. “Dat is niet niks. Het is vooral heel jammer dat ons harde labeur van de voorbije dagen zo volledig teniet wordt gedaan. Zo’n zware inbraak heb ik nog nooit meegemaakt. Leuk is anders.”

Er zat vrijdagochtend maar één ding op voor Vermeersch: de politie verwittigen en de schade opmeten. “Maar die viel al bij best mee”, gaat hij voort. “Het raam hebben we inmiddels weer gesloten en binnen werd alles schoongemaakt.”

5 kluizen gestolen uit bekend hotel-restaurant: “Een dag sluiten? Ik denk er niet aan”
De dieven forceerden dit raam. Foto: if

De zaak even sluiten om te bekomen van zo’n zware inbraak, daar moet Vermeersch niet van weten. “Ik denk er niet aan”, klinkt het strijdvaardig. “We laten ons niet kennen door zo’n voorval en gaan vandaag (zaterdag, nvdr.) gewoon door.”

De politie kwam ter plaatse en voerde een uitgebreid onderzoek in en rond het hotel-restaurant. De speurders namen ook de camerabeelden van de zaak mee. “Hopelijk kan de politie er iets op zien, want we zijn niet de eersten in de buurt die het slachtoffer worden van inbrekers”, zegt Vermeersch nog.

Of er effectief een verband is met andere inbraken in Sint-Martens-Latem, moet nog blijken. “Het is nog veel te vroeg om conclusies te trekken”, klinkt het bij lokale politie Schelde-Leie. “Deze zaak wordt nu eerst verder onderzocht.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio