Dierenbeulen slaan genadeloos toe: Engelse buldogs Max en Maxima vergiftigd en gedumpt in vijver

Video: ROB-tv

Eliksem -

In Attenhoven blijft het gezin van Mario Gasia en Diana Gillet verweesd achter. Dierenbeulen vergiftigden in de nacht van donderdag op vrijdag Max en Maxima, hun twee Engelse buldogs. Daarna dumpten ze hen in de Beemden.

Het was vrijdagmorgen verschrikkelijk ontwaken voor Mario Gasia en Diana Gillet. Normaal gezien kwamen hun twee Engelse buldogs Max en Maxima (vier en drie jaar oud) elke ochtend hun snoepje vragen, maar gisteren bleef het verdacht stil. Mario ging meteen kijken in hun verblijf, maar kwam tot de onrustwekkende vaststelling dat de twee honden verdwenen waren.

“Ik heb eerst Diana wakker gemaakt en we zijn onmiddellijk beginnen te zoeken”, vertelt Mario. “We zijn foto’s gaan ophangen op verschillende plaatsen, hebben aan mensen gevraagd of ze iets hebben gezien, maar al gauw werd duidelijk dat er iets niet pluis was. We zijn in de voormiddag nog klacht gaan neerleggen wegens ontvoering in het commissariaat in Tienen, dat van Landen was op dat moment nog niet open.”

Vergiftigd

Het waren bange uren voor het gezin, die uiteindelijk leidden tot een gruwelijke apotheose. “In eerste instantie dachten we dat ze ontvoerd waren om te kweken”, gaan Mario en Diana verder. “Het was een mannetje en een vrouwtje, dus het zou gekund hebben. Op een bepaald moment kregen we telefoon om te zeggen dat we naar de Beemden moesten komen, want daar was een hond in de vijver teruggevonden. Toen wisten we al hoe laat het was, maar we hadden nog hoop voor de andere hond.”

De hoop bleek tevergeefs, want niet veel later bleek ook de andere hond in de vijver te liggen. “Ze lagen allebei in het water”, legt Mario uit. “Ik heb ze er uitgehaald. Toen zag je ook duidelijk dat er kwaad opzet mee gemoeid was. Ze hadden redelijk wat bloed en schuim rond hun mond. Een agent vertelde ons dat dat typische verschijnselen zijn voor een vergiftiging.”

Verslagenheid is groot

De daders zijn erg stil te werk gegaan. “Ik word al wakker als Mario zich omdraait”, zegt Diana. “Dus zou ik ook wakker geworden zijn van blaffende honden, maar ze zullen eerst vergiftigd zijn. Daarna zijn ze over de omheining gedragen en hebben ze de honden vermoedelijk in de auto gelegd om hen te gaan dumpen. Het moet ergens tussen 2 en 7.30 uur gebeurd zijn.”

“We begrijpen niet waarom iemand die schatten van dieren iets zou aandoen, niemand had problemen met hen, integendeel. Heel de buurt leeft mee, ze waren allebei graag gezien. Als die personen ons wilden raken, hadden ze de dieren erbuiten moeten laten. Dit is ziekelijk.”

Het gezin is druk in de weer met het verzamelen van tips. “We hebben al wat beelden bekeken van camera’s en iedereen die tips heeft of iets vreemds opgemerkt heeft in de nacht van donderdag op vrijdag, mag dat altijd melden.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio