Voetjebal laat de bal circuleren tussen kid en ouder

Voetjebal laat de bal circuleren tussen kid en ouder

Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele / Zulte - Voetjebal, het unieke voetbalconcept voor kinderen van twee tot en met vijf jaar, gaat straks opnieuw van start. Sinds het twee jaar geleden door Voetbalschool Atletico in onze regio werd geïntroduceerd, is het een echt succesverhaal, gebaseerd op spel en plezier. In kleinere groepjes is Voetjebal een duoverhaal tussen kinderen en één van hun ouders, dat zich op meerdere locaties afspeelt.

Manager Eddy Van Oost: “Samen met één van de ouders leren de kinderen omgaan met een bal en maken ze een eerste kennis met voetbal. Al is voetballen niet het enige wat ze doen. Ook spelletjes en coördinatie- en bewegingsoefeningen komen aan bod. Dat is dan ook weer een hulp voor de ontwikkeling van hun prille persoonlijkheid en taalontwikkeling. En bovendien beleven de ouders een unieke ervaring met hun kind, onder de (des-)kundige begeleiding van speciaal daarvoor opgeleide Voetjebaltrainers”.

“In oktober vorig jaar kwam VTM Nieuws bij ons een reportage maken over Voetjebal. Daarop stelde de reporter de vraag of het niet heel jong is om al met voetbal te beginnen. Deborah, mama van de tweejarige Victor, weerlegde dit onmiddellijk: “Victor is wel nog heel jong, maar ik vind het belangrijk dat hij veel beweging heeft. Hij leert van alles bij en hij doet het graag, vooral als het gerelateerd is aan voetbal. Eigenlijk moet ik zeggen: samen doen we het heel graag.”

De trainingen vinden altijd indoor plaats, op zondagvoormiddag. Daaraan kunnen twee groepjes deelnemen van maximum tien spelertjes en hun ouder, om 10 u. of om 11 u. Ze duren 45 minuten en kosten €9.

De inschrijven voor de najaarssessie van tien trainingen, van half september tot begin december, lopen momenteel voor vijf locaties: Oudenaarde, Deinze, Waregem, Zulte en Pittem. Misschien komt daar binnenkort nog een zesde bij. Alle spelertjes treden aan in een leuk en uniek voetbalpakje, dat zelfs een Braziliaans tintje heeft.

Locaties

Deinze: Campus Peter Benoit van de GO!-scholengroep, Peter Benoitlaan 10
Oudenaarde: Sporthal Atheneum Oudenaarde, Fortstraat 47
Pittem: Sportcentrum De Molen, Egemstraat 47,
Waregem: Stedelijke Schoolsportzaal, Damweg
Zulte: Gemeentelijke Sporthal, Waalstraat 118

De reportage op VTM kan je hier nog eens bekijken.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio