Op het WK nog op Thais ziekenbed: doelpuntenmaker John-John Dohmen scoort tijdens ‘herkansing’ in EK-finale

Op het WK nog op Thais ziekenbed: doelpuntenmaker John-John Dohmen scoort tijdens ‘herkansing’ in EK-finale

Foto: Photo News

John-John Domen opende de score in de finale van het Europees Kampioenschap Hockey. De Red Lion nam zo een stukje revanche na de WK-finale in India, die hij moest laten voorbijgaan met een longontsteking.

De longontsteking kwam er in de week voor de WK-finale van de Red Lions. Hij moest het kamp van zijn team verlaten en vanop afstand toekijken hoe zijn teammakkers het grootste succes uit hun geschiedenis behaalden. In de EK-finale afgelopen zondag liep hij wel tussen de lijnen. En scoorde hij meteen.

“Een finale die op een zeer professionele manier afgewerkt werd”, schatte Dohmen in, die na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro tijdelijk stopte met hockey. De assist op zijn goal kreeg hij van Victor Wegnez, die zelf scoorde in de tiende minuut. “Ik ben echt blij dat hij mij de eerste goal aanreikte. “Victor is een jongere versie van mij. We zijn zeer complementair op het veld. Waar op het WK de stress bleef tot het laatste moment, werden we hier nu snel verlost door vroege goals. Spanje kraakte en daarom konden we verder doorduwen.”

Met Thomas Briels is Dohmen intussen de enige overblijver van de eerste Olympische Spelen van de Lions, in Peking in 2008. “Had men twaalf jaar geleden gezegd dat we wereldkampioen en Europees kampioen zouden zijn, had ik gezegd: “Waarom niet?” We hadden toen al plannen voor medailles op de lange termijn, maar we wisten hoe lang de weg nog was. We hadden uitdagingen onderweg, maar bleven er steeds in geloven. Je mag nooit het kopje laten hangen.”

Corrigeer