MotoGP-race die ontsierd werd door zware crash na 40 minuten uiteindelijk beslist met 13 duizendsten

MotoGP-race die ontsierd werd door zware crash na 40 minuten uiteindelijk beslist met 13 duizendsten

Foto: Photo News

De Spanjaard Alex Rins (Suzuki) heeft zondag de Grote Prijs van Groot-Brittannië in de MotoGP op zijn naam geschreven. Hij haalde het nipt voor zijn landgenoot Marc Marquez (Honda), die een stevige optie neemt op een zesde wereldtitel. Zijn eerste achtervolger in de WK-stand, de Italiaan Andrea Dovizioso (Ducati), moest immers opgeven.

Op het circuit van Silverstone ging Rins Marquez pas in de laatste bocht voorbij. Aan de meet had de Suzuki-rijder 13 duizendsten voorsprong op de vijfvoudige wereldkampioen. Maverick Vinales (Yamaha) vervolledigde het Spaanse podium. Voor de 23-jarige Rins is het de tweede zege van het seizoen, in april won hij in de VS voor het eerst in de koningsklasse.

 

 

In de eerste bocht kwam de Fransman Fabio Quartararo (Yamaha) ten val. Daardoor ging ook Dovizioso tegen de grond want hij knalde op de motor van zijn concurrent. De Italiaan werd op een draagbaar afgevoerd en naar het ziekenhuis gebracht omdat er gevreesd werd voor geheugenverlies.

 

 

Na twaalf (van de negentien) WK-manches heeft WK-leider Marquez 78 punten voorsprong op Dovizioso. De volgende WK-manche vindt binnen twee weken plaats in San Marino.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.