WK JUDO. Charline Van Snick sneuvelt in herkansingen

WK JUDO. Charline Van Snick sneuvelt in herkansingen

Foto: BELGA

Charline Van Snick (-52 kg) is maandag op het WK judo in Tokio uitgeschakeld in de herkansingen. De Belgische verloor hierin tegen de 37-jarige Portugese veterane Joana Ramos (IJF 22). Van Snick eindigt als zevende.

De 28-jarige Van Snick verloor in de golden score na drie shido's. Ramos was twee jaar geleden nog goed voor brons op het EK in Warschau.

Van Snick (IJF 5) begon in Tokio sterk, met een zege tegen de Canadese Ecaterina Guica (IJF 30) met ippon. Ook tegen de Chinese Liping Liu (IJF 70) domineerde ze van de eerste tot de laatste seconde. Halverwege het duel leverde dat een waza-ari op en 10 seconden voor tijd zette ze de puntjes op de i met ippon. Nadien botste Van Snick echter op de Russin Natalia Kuziutina (IJF 6). Dat duel verliep evenwichtig en er moesten verlengingen aan te pas komen, waarin de Belgische haar derde fatale strafpunt kreeg en de strijd verloor.

WK JUDO. Charline Van Snick sneuvelt in herkansingen
Foto: SPORTMAG

Ryheul niet opgewassen tegen vicewereldkampioene

De 21-jarige Amber Ryheul (-52 kg) is op het WK Judo in Tokio uitgeschakeld in de tweede ronde. Ze was niet opgewassen tegen de uittredende Japanse vicewereldkampioene Ai Shishime. Een licht geblesseerde Kenneth Van Gansbeke (-66 kg) verloor zijn eerste kamp tegen de Wit-Rus Dzmitry Minkov.

Kenneth Van Gansbeke (IJF 30) had nog steeds lichte hinder van verrokken kruisbanden aan de knie en kon dus niet volledig doorgaan in zijn eerste kamp van de dag tegen de Wit-Rus Dzmitry Minkov (IJF 41). Een halve minuut voor tijd moest onze landgenoot de verliezende ippon incasseren.

Amber Ryheul (IJF 81) won met fris judo, wat na 1 minuut al een ippon opleverde, een eerste gevecht tegen de onbekende Khin Khin uit Birma. Ook haar tweede gevecht tegen de Japanse nummer 4 van de wereld Ai Shishime vatte ze met veel zelfvertrouwen aan maar haar aanvallen konden Shishime nooit echt in gevaar brengen. Na twee minuten kon de Japanse een waza-ari scoren en een halve minuut later raakte onze landgenote in een onwrikbare houdgreep. Toch lijkt Amber Ryheul, die pas drie jaar geleden ontdekt werd door toenmalig juniorencoach Mark Van der Ham, op weg naar een aansluiting bij de wereldtop.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.