Politie opent vuur op vluchtende wagen in Brussel: bestuurder overleden, passagier na verhoor vrijgelaten

Video: RDB

Brussel -

De Brusselse politie heeft dinsdagochtend één schot afgevuurd bij een achtervolging in het centrum van de hoofdstad. De bestuurder van een wagen raakte daarbij levensgevaarlijk gewond, en overleed niet veel later aan zijn verwondingen op weg naar het ziekenhuis.

Een politiepatrouille merkte dinsdagochtend omstreeks 5.30 uur een auto met Franse nummerplaten op die aan het Klein Kasteeltje in Sint-Jans-Molenbeek geparkeerd stond op een plaats die voorbehouden is aan trams. Toen de agenten een controle wilden uitvoeren, vluchtte de wagen weg.

De politie zette de achtervolging in: via de Diksmuidelaan ging het naar de Ninoofsesteenweg, waar de bestuurder ter hoogte van het station Brussel-West plots rechtsomkeer wilde maken. De achtervolgende agenten konden de wagen daar half klemrijden, en de passagier uit de wagen halen.

De chauffeur gaf daarop echter plots gas, en dreigde in te rijden op een agent. Die vuurde één kogel af, die de wegrijdende bestuurder via de voorruit van de wagen trof. De wagen kwam ongeveer 300 meter verder tot stilstand. De bestuurder bleek zwaargewond en werd nog gereanimeerd op straat, maar overleed op weg naar het ziekenhuis. Het gaat om een 28-jarige Fransman die gekend is bij het gerecht.

De tweede inzittende werd door de politie opgepakt en verhoord. De passagier was gekend bij politie en gerecht, maar volgens het Brusselse parket zijn er geen aanwijzingen dat hij betrokken was bij die gewapende weerspannigheid.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees