Neemt dit kookboek je mee naar Maleisië? Wij deden de test

Kookboek op de rooster

Neemt dit kookboek je mee naar Maleisië? Wij deden de test

Wij houden thuis wel van pittig gekruid eten. Zelfs de kinderen strooien kwistig met pikante mosterd, tabasco en zelfs af en toe de chilimolen. De verwachtingen zijn dan ook hoog als het boek Magisch Maleisisch van Norman Musa op tafel komt. Al bij een eerste keer bladeren komt het water ons regelmatig in de mond, maar mijn vrouw en ik blijven hangen bij eieren in chilisambal. Zeker als de auteur daar dan nog bij vermeldt dat dit van alle recepten van zijn moeder zijn lievelingsrecept is. Niet getreuzeld dus.

Een snelle scan van de ingrediëntenlijst maakt duidelijk dat een tocht langs de lokale toko niet te vermijden zal zijn. Tamarindepasta en garnalenpasta vind je niet in de gewone supermarkt. En zelf chilipasta ...

Slimmer Leven - Eten & Drinken