Organisatie zoekt nog vrijwilligers voor openingsevenement

7.000 dominostenen duwen Festival van de architectuur in gang

© SimoKaris alo

© Adrien_Bargin

© Marijn_Dionys

© F/a

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Onder het motto 'Architectuur verbindt ons allemaal' heeft van zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 september de tweede editie plaats van het Festival van de architectuur. Het Vlaams Architectuurinstituut koos voor die tweede editie Gent uit, met kunstencentrum Vooruit als uitvalsbasis. Een hele week lang zijn er op alle niveaus evenementen, tentoonstellingen, workshops, lezingen die verband houden met de rol van architectuur binnen de stad. Het openingsevenement oogt alvast spectaculair en speelt zich niet enkel midden tussen de bewoners af, het wordt ook door de bewoners zelf gemaakt. 250 vrijwilligers uit de buurt zullen met 7.000 bouwblokken een dominoketting bouwen van 2 km lang. Vrijwilligers mogen zich nog altijd melden.

Rudy Tollenaere

De vrijwilligers doen dat uiteraard niet alleen, ze werken mee aan een project van het internationaal gerenommeerde Station House Opera. Met duizenden (In Gent worden het er 7.000) grote dominostenen bouwen ze een bewegende structuur door de stad, die de gemeenschappen die er langs wonen letterlijk met elkaar verbindt. Bij de start van het evenement zorgt één tik ervoor dat de 7.000 bouwstenen in beweging komen.

In Gent verbindt Dominoes op zaterdag 21 september buurtcentra, pleinen, kerken moskeeën, café’s, appartementen, huizen én Gentenaars. Het parcours start aan de Standaertsite in de Hoveniersstraat in Ledeberg en eindigt 2 km verder in wijkpark De Porre (Moscou).

De organisatie heeft al een heleboel vrijwilligers, maar helpende handen zijn nog welkom om dit project, dat ondermeer over verbinding gaat, te doen slagen. Aanmelden kan via deze link.

Wie nieuwsgierig hoe Dominoes er kan uitzien: kijk hieronder hoe het er in Marseille aan toe ging.