Van Zandweghe en Brys grijpen op WK roeien naast ticket voor A-finale en (voorlopig) ook naast olympisch ticket

Van Zandweghe en Brys grijpen op WK roeien naast ticket voor A-finale en (voorlopig) ook naast olympisch ticket

Foto: BELGA

Niels Van Zandweghe (Brugse TR) en Tim Brys (KR Club Gent) hebben zich donderdag op het WK roeien in het Oostenrijkse Linz niet kunnen plaatsen voor de A-finale in de lichte dubbeltwee. Ze moeten daardoor de B-finale winnen om zich te plaatsen voor Tokio 2020.

Het duo eindigde in de halve finale als vierde, terwijl alleen de top drie doorstootte.

Na 500 meter kwamen de Belgen als zesde door, weliswaar op minder dan een halve lengte van de vier andere teams die werden voorafgegaan door de Duitse favorieten Rommelmann en Osborne. Halfweg schoven Brys en Van Zandweghe de Canadezen voorbij en lagen ze twee seconden achter op de Ieren, die in het zog lagen van de Australiërs, de verrassende leiders, en de Duitsers.

Op 500 meter van de streep bleek de achterstand voor de Belgen te groot en zo gingen de drie tickets naar de Ierse wereldkampioenen McCarthy en O’Donovan, de Duitsers Rommelmann en Osborne, die hun eerste seizoensnederlaag incasseerden, en de Noren Brun en Strandli. Brys en Van Zandweghe sleepten met een felle eindsprint nog de vierde plaats uit de brand, maar moeten zaterdag toch in de B-finale aan de slag.

- uitslag -

1. McCarthy - O’Donovan (Ier) 6:13.46

2. Rommelmann - Osborne (Dui) 6:13.59

3. Brun - Strandli (Noo) 6:14.15

++ 4. Brys - Van Zandweghe (BEL) 6:17.06

5. Parry - Chambers (Aus) 6:18.00

6. Keane - Lattimer (Can) 6:20.36

Niels Van Zandweghe (Brugse TR) - Tim Brys (KR Club Gent) klokten de negende tijd en varen de B-finale.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.