Rigoberto Uran verlaat Vuelta met diverse breuken, ook ploeggenoot Hugh Carty breekt bot

Rigoberto Uran verlaat Vuelta met diverse breuken, ook ploeggenoot Hugh Carty breekt bot

Rigoberto Uran stond op het moment van uitvallen zesde in het algemeen klassement. Foto: BELGA

Rigoberto Uran en zijn Britse ploeggenoot Hugh Carthy hebben bij de val in de 6e etappe hun linkersleutelbeen gebroken. De Colombiaanse kopman van EF Education First, zesde in de stand, liep verder breuken op in zijn schouderblad. Dat maakte het team donderdagavond bekend.

Uran en Carthy smakten tegen de grond bij een grootschalige val in een afdaling en moesten opgeven. Ook ploeggenoten Sergio Higuita en Logan Owen behoorden tot de slachtoffers, maar zij konden hun weg vervolgen. Ploeggenoot Tejay van Garderen ging even later het struikgewas in, maar ook hij zal morgen op zijn fiets stappen.

Voormalig rodetruidrager Nicolas Roche (Team Sunweb) en Victor de la Parte (Team CCC) moesten eveneens hun strijd staken. Uran en Carthy worden eerstdaags geopereerd, aldus het team. De sleutelbeenbreuk bij Uran is net naast de plaats waar hij in Parijs-Nice zijn sleutelbeen brak. Volgens ploegdokter Rick Morgan brak hij ook op meerdere plaatsen zijn schouderblad.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.