Bekende Nederlandse presentator wist met zekerheid waar Songfestival georganiseerd zou worden. Tot nu

Bekende Nederlandse presentator wist met zekerheid waar Songfestival georganiseerd zou worden. Tot nu

Giel Beelen, hier toen hij nog presenteerde op 3FM. Foto: BELGAIMAGE

Hij was honderd procent zeker: het Eurovisiesongfestival wordt in 2020 in Maastricht georganiseerd. Jammer genoeg voor de bekende Nederlandse presentator Giel Beelen bleek het nieuws dat hij in mei bekendmaakte niet correct te zijn. In een filmpje op Twitter toont hij vrijdag zijn diepe schaamte.

Na de overwinning van Duncan Laurence met zijn song Arcade op het Eurovisiesongfestival in Israël, lag al vast dat onze noorderburen de internationale liedjeswedstrijd in 2020 zouden organiseren. Maar de vraag was waar dat zou gebeuren.

Giel Beelen, de bekendste radiopresentator van Nederland, zei het eind mei al te weten. Het zou Maastricht worden, zo had hij uit zeer goede bron vernomen. En de procedure waarbij andere steden zich kandidaat konden stellen was volgens hem niet meer dan een “toneelstukje”, zoals bij bedrijven soms gebeurt wanneer ze een vacature uitschrijven maar al weten wie de job zal krijgen.

Dat klopt niet, blijkt nu. Het Eurovisiesongfestival komt in 2020 namelijk naar Rotterdam. Beelen deelde daarop een video op Twitter, waarin hij met het schaamrood op de wangen een zak over zijn hoofd trekt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees