Meer dan 7.000 bezoekers op festival voor personen met beperking

Meer dan 7.000 bezoekers op festival voor personen met beperking

Foto: Raymond Lemmens

Leopoldsburg -

De 20ste editie van Buitenbeenpop, het openluchtfestival voor personen met een beperking, heeft vrijdag op de Zegeplaats in Leopoldsburg meer dan 7.000 bezoekers ontvangen. Het festivalterrein werd volledig aangepast aan de wensen en behoeften van de bezoekers.

Buitenbeenpop mocht vrijdag meer bezoekers dan vorig jaar ontvangen. “We zijn over de 7.000 bezoekers gegaan, maar het is nog niet volledig geteld. Vorig jaar hadden we 6.300 bezoekers, we verwachten dat we dit jaar 1.000 bezoekers meer hadden”, klinkt het bij de organisatie. “Alles is perfect verlopen: het tijdschema zat goed, er waren geen incidenten, en er was de hulp van vele vrijwilligers. Een paar mensen werden door de hitte bevangen, maar dat was heel beperkt. We waren ook op alles voorzien, bijvoorbeeld met een gratis waterstand.”

De Zegeplaats in Leopoldsburg vormde van 9 tot 16 uur het decor van Buitenbeenpop. De organisatie van Buitenbeenpop hecht veel belang aan het comfort van zijn bezoekers. Zo was er een rolstoelpad van 6.000 meter, staan er doventolken klaar om hulp te bieden aan doven en slechthorenden, en maakt audiodescriptie het makkelijker voor slechtzienden en blinden om mee te genieten van de optredens.

Headliner Christoff speelde op Buitenbeenpop met zijn eigen liveband, maar de bezoekers konden ook genieten van Barbara Dex, Sergio, Willy Sommers en Regi als surprise act. Nieuw voor deze editie was de live begeleiding van de XL band. Jelle Cleymans, acteur en peter van Buitenbeenpop, ontving de bezoekers en presenteerde het festival.

Meer dan 7.000 bezoekers op festival voor personen met beperking
Foto: Raymond Lemmens
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees