Voor én tijdens F1-race op Spa-Francorchamps pakkend eerbetoon aan overleden F2-piloot Anthoine Hubert

Op het circuit van Spa-Francorchamps werd voorafgaand aan de verschillende races een pakkend eerbetoon gehouden aan de overleden F2-piloot Anthoine Hubert. De aanwezige fans toonden hun respect door recht te staan en te applaudisseren. Dat deden ze later nog een keer tijdens de F1-race: iedereen ging op de banken staan en begon te applaudisseren tijdens de 19de ronde. De overleden Hubert reed in de Formule 2 met racenummer 19.

De Formule 1-wereld herdacht de overleden F2-piloot ook met een minuut stilte vlak voor de Grote Prijs van België. Dat blijkt uit het aangepaste tijdschema, waarop de minuut stilte om 14u53 was ingepland. De GP is zoals gepland om 15u10 van start gegaan op het circuit van Spa-Francorchamps. Tijdens de 19de van 44 rondes zorgden de toeschouwers voor een nieuw, pakkend eerbetoon.

De Formule 2-race van zondag in Spa-Francorchamps werd na het tragische ongeval geannuleerd. De Formule 3-race wordt wel gewoon gereden. Voordien zal ook een minuut stilte gehouden worden.

LEES OOKFormule 2-race van zondag op Spa-Francorchamps afgelast, Grote Prijs Formule 1 gaat gewoon door:

foto: ap

Foto: pn

 

'Racing for Anthoine' op alle wagens

Alle F1-wagens zullen tijdens de Grote Prijs Formule 1 van België rijden met een de slogan 'Racing for Anthoine' op hun wagen.  De slogan zal te zien zijn op een achtergrond van de Franse vlag, met ernaast ook nog een ster en zijn autonummer 19.

Toestand Juan Manuel Correa is stabiel na crash in F2-race Spa

De Ecuadoraans-Amerikaanse Formule 2-piloot Juan Manuel Correa ligt op intensive care, maar zijn toestand is stabiel nadat hij onder het mes ging. Vroeg in de F2-wedstrijd op het circuit van Spa-Francorchamps reed hij zaterdag op volle snelheid in op de bolide van de Fransman Anthoine Hubert (22), die nadien aan zijn verwondingen overleed. "Correa liep breuken op in beide benen en een lichte blessure aan de ruggengraat", zo klinkt het in een persbericht dat in de nacht van zaterdag op zondag op de website van de 20-jarige Correa verscheen.

"Juan Manuel Correa was betrokken bij een schrikaanjagend incident in de GP van België op het circuit van Spa-Francorchamps", zo luidt het communiqué. "Correa was het slachtoffer van een ongeval dat vlak voor hem gebeurde, hij kon niet meer uitwijken en raakte de stilstaande bolide van een collega. Correa liep breuken op in beide benen en een lichte blessure aan de ruggengraat. Hij onderging al een operatie en verblijft op intensive care. De toestand van Juan Manuel Correa is nu stabiel."

"Juan Manuel werd met een helikopter naar een ziekenhuis (in Luik, nvdr.) gebracht. Hij was de hele tijd bij bewustzijn, tot hij aankwam in de operatiekamer. Terwijl jullie denken en bidden voor Juan Manuel, bid alstublieft ook voor de familie en vrienden van Anthoine Hubert. In de motorsport zijn we één familie. Vandaag verloren we één van onze familieleden."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.