Gouden kans voor Elise Mertens op eerste kwartfinale op US Open

Gouden kans voor Elise Mertens op eerste kwartfinale op US Open

Foto: BELGA

Elise Mertens, die tot nog toe een seizoen met wisselend succes kende, staat voor een mogelijke primeur: voor het eerst in haar carrière kan ze doorstoten tot de kwartfinales op de US Open. Ze moet dan voorbij Kristie Ahn, 141ste op de wereldranglijst. Mertens, 26ste op de wereldranking, is op dreef. Met overtuigend tennis klopte ze afgelopen weekend Andrea Petkovic (WTA 88) in twee sets (6-3, 6-3). Enkele weken geleden verloor ze wel tegen Ahn in San José, maar Mertens speelt nu stukken beter.

Mogelijk wacht een kwartfinale tegen new kid on the block Bianca Andreescu (WTA 15). De Canadese klopte eerder Flipkens, die haar een titeloutsider noemde.

Of Mertens tevreden is dat ze opnieuw in de 1/8ste finales staat? Ja en neen, zo vindt ze. “Ja, want ik was wat weggezakt op de wereldranglijst”, zegt ze aan de RTBf. “En neen, want ik ben alleen bezig met de volgende wedstrijd.”

In het dubbelspel staat ze alvast in de kwartfinales, nadat ze met Aryna Sabalenka het duo Viktorija Golubic/Sara Sorribes Tormo klopte (6-3, 7-5).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.