Belgische modeblogster Sofie Valkiers pakt uit met eigen juwelenlijn

De Belgische Sofie Valkiers (35), die steeds op post is tijdens de modeweken in de grote steden, pakt uit met een eigen juwelenlijn. Die bestaat uit acht stuks en is geïnspireerd op sterren, die haar doen denken aan vroeger. Aan de sieraden van haar mama in het bijzonder.

vwh

“Mijn juwelenlijn is eigenlijk een hommage aan mijn mama”, zegt Sofie Valkiers, bekend geworden via haar modeblog Fashionata. “Toen ik jong was, droeg ze altijd diamanten oorbellen in de vorm ven een ster. Ik wilde daar een eigen, hedendaagse versie van maken en koos voor een exploderende ster. Het basisontwerp heeft een klassieke vorm, maar dan met een scherp randje.”

Valkiers, die in juni 2017 voor het eerst zelf mama werd, had bij de start van het ontwerpproces anderhalf jaar geleden een duidelijk beeld. “Ik wil vooral bewijzen dat je diamanten moet bewaren voor speciale gelegenheden, maar dat ze elke dag gerust kunnen. In samenwerking met grafische tekenaars zijn we tot dit resultaat gekomen in een Antwerps atelier.”

De modeblogster, zakenvrouw en ontwerpster nam zelf de bijhorende juwelencampagne voor haar rekening: van de keuze van het model tot de styling. “Al mijn passie ligt erin”, klinkt het. Als ze zelf één favoriet moet kiezen uit de lijn, die de toepasselijke naam ‘Valkiers’ meegreek, dan kiest ze voor de oorbellen met sterren. “Je kunt de sterren eraf halen en alleen de diamanten ringetjes dragen. De sterren kun je als bedeltje aan een ander sieraad hangen”

Tips voor wie accessoires leuk wil combineren:

- Vroeger was de gouden regel: combineer geen wit, geel en rose goud met elkaar. Vandaag mag de combinatie wél en is het resultaat van die mix vaak heel stijlvol.

- Draag meer dan één ring aan je hand. Varieer met vormen en maten - denk aan fijne ringetjes in combinatie met bombastischere exemplaren - voor een interessante look.

- Mix duurdere stuks, eventueel met diamanten, met goedkopere stuks waar een herinnering aan zit. Bijvoorbeeld: een letterlijk schitterend sieraad met een surfersketting die je scoorde op vakantie. Opposites attract!

- Een statement maken? Ga dan voor oorbellen. Mensen kijken altijd het eerst naar je gezicht. Je oren - en dus ook je oorbellen - zitten op ooghoogte en kunnen bijdragen aan de eerste, knallende indruk.

De collectie is verkrijgbaar vanaf 620 euro. Verkoopinfo via valkiers.com.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer