In deze school hebben ze oplossing gevonden om gebruik smartphones te beperken

In deze school hebben ze oplossing gevonden om gebruik smartphones te beperken

In elke klas van het Einstein Atheneum hangt een telefoontas waarin de leerlingen voor het begin van de les hun smartphone moeten steken, en dit op hun nummer van de klaslijst. Foto: ivh

Evergem -

In elke klas van GO!-school Einstein Atheneum hangt een telefoontas met veel aparte zakjes en nummers. Bij de aanvang van de les moeten de leerlingen hun smartphone volgens hun nummer van de klaslijst in een van die zakjes stoppen.

“Creativiteit en experimenteren zijn nooit ver weg in onze school. Met ons nieuw initiatief zorgen we enerzijds voor duidelijkheid en beperken we de afleiding door smartphones. Anderzijds is het de bedoeling om smartphones functioneel in te zetten in de klas. De leerlingen moeten er trouwens leren mee omgaan en ze een plek geven in de klas”, betoogt directeur Albrecht Terryn.

“Het is een goed initiatief”, stelt Lena Meiresonne uit Sleidinge. “Hoewel we ons zonder smartphone beter kunnen concentreren, schakelde de vorige schooljaren niet iedereen zijn toestel uit tijdens de lessen. De kans dat we de eerste dagen ons toestel in de telefoonzak vergeten, is wel groot. We moeten nog wennen aan het nieuwe systeem”, besluit Lena.

Corrigeer

MEER NIEUWS