Honderden werknemers Waalse wapenindustrie betogen in Namen: “Regels zijn te streng”

Honderden werknemers Waalse wapenindustrie betogen in Namen: “Regels zijn te streng”

Foto: Photo News

Meer dan 600 werknemers uit de Waalse wapenindustrie betogen dinsdagnamiddag in Namen. Ze willen van de politieke partijen die onderhandelen over een nieuwe Waalse regering horen welke toekomst hun sector nog heeft. Volgens de vakbonden zijn de Waalse regels voor wapenexport te streng.

De wapenindustrie in Wallonië - met bedrijven als FN en John Cockerill - geeft rechtstreeks werk aan meer dan 3.500 mensen. Inclusief indirecte jobs is de sector, afhankelijk van de bron, goed voor negen- tot twaalfduizend banen.

Honderden werknemers Waalse wapenindustrie betogen in Namen: “Regels zijn te streng”
Foto: BELGA

De werknemers uit de sector zijn echter bezorgd. “De criteria om een licentie voor wapenverkoop te bekomen zijn onhoudbaar. Sinds het Waals decreet van 2012 zijn die criteria bindend, terwijl dat in andere landen niet zo is”, zegt Thierry Grignard, voorzitter van Luikse en Luxemburgse federatie van de socialistische vakbond FGTB-Métal.

In Wallonië onderhandelen PS, MR en Ecolo over de vorming van een nieuwe Waalse regering. De betogende werknemers willen van de onderhandelende partijen horen wat hun standpunt is over de toekomst van de wapenindustrie. Vooral Ecolo wordt daarbij geviseerd. Een delegatie van de betogers mocht dinsdagnamidadg langsgaan bij Ecolo en later bij de MR.

# Belga context ## Related picture(s) [BELGIUM HERSTAL FN HERSTAL STRIKE]

[Waalse formatie - BELGIUM NAMUR DEMONSTRAT...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees