Zo blijven vrouwen dansen en duurt het feest langer

Nieuwe trend: bruidspaar deelt teenslippers uit aan dansvloer

Nieuwe trend: bruidspaar deelt teenslippers uit aan dansvloer

Zaterdag zijn Aline en John-Sebastian getrouwd. Net voor ze de dans openden, werd een kist met teenslippers naast de discobar gezet. De genodigde dames bedienden zich graag. “Die teenslippertrend groeit, samen met het idee dat een bruiloft comfortabel mag zijn”, zeggen weddingplanners.

Teenslippers dus, op een chique trouwfeest. Aline (31) en John-Sebastian (29) hadden het recent al vaker gezien. Ook op Pinterest bleven ze opduiken. Zelf liet het koppel zijn feestslippers meebrengen uit Bali. John-Sebastians papa is van Indonesië, dat was dus een mooie knipoog. Zaterdag stonden in een houten kist 90 slippers klaar voor 100 genodigde dames. Daarnaast het begeleidend bordje: If your feet get sore, grab a pair and dance some more.

Nieuwe trend: bruidspaar deelt teenslippers uit aan dansvloer
Op Pinterest posten trouwers hun dancing shoes.

“Dat bordje zegt het allemaal: teenslippers helpen tegen pijnlijke voeten”, zegt weddingplanner Sylvie Van Onsem, van A Touch of White. “Vrouwen zijn hoge hakken ontwend, waardoor ze sneller pijnlijke voeten krijgen. Dan blijven ze van de dansvloer weg en dooft het feest uit. Slippers zijn daar de perfecte remedie tegen.”

Bruid geeft sein

Vaak moet de bruid als eerste teenslippers aantrekken. Dan volgen de dames wel. Al zijn er ook veel bruiden die met witte sneakers de dansvloer opgaan. Als de genodigden dat zien, zullen ze zich ook niet meer generen om een paar teenslippers te zoeken.

Nieuwe trend: bruidspaar deelt teenslippers uit aan dansvloer

“Die slippers passen helemaal in de bohémien chique trend”, zegt Iris Decreus van House of Weddings. “Dan draagt de bruid geen strakke A-lijn, maar een losse kleurige jurk met kant. Op de grond liggen tapijten, waarop mensen blootsvoets dansen. Vaak is het dansfeest in een open tent. Dat sluit ook allemaal aan bij het feel-goodgevoel dat begint te primeren op bruiloften. Daar horen een paar makkelijke flip flops zeker bij.”

Van 1 tot 40 euro

Wie het heel breed kan laten hangen, plaatst een bak met Havaiana’s, de meest trendy slippers van het moment maar ook de duurste, met prijzen die gaan tot 40 euro. “Maar niemand zal het je kwalijk nemen wanneer je in bulk een goedkoop merk koopt. Vaak kan je al voor een euro online bestellen”, zegt Sylvie Van Onsen. “Voor de winter zijn hotelkamersloefjes meer aangeraden.”

“Soms zet het koppel zijn trouwlogo in de slippers. Of hun namen met de trouwdatum”, zegt weddingplanner Kirsten Delbressine van La Sensa. “Natuurlijk mogen de gasten de slippers houden, als aandenken aan het feest.”

“Wij hebben onze slippers niet laten bedrukken”, zegt John-Sebastian. “Toch kregen we al mailtjes van gasten of we hen nog een paar konden opsturen als herinnering. Geen probleem. Zeker omdat dankzij die slippers de dansvloer tot 4 uur ’s morgens vol stond.”

Corrigeer

MEER NIEUWS