Een Love Game op de US Open: populair tenniskoppel is op weg naar unieke prestatie in New York

Een Love Game op de US Open: populair tenniskoppel is op weg naar unieke prestatie in New York

Elise Mertens speelt vannacht (vanaf 01u00) voor een plek in de halve finales van de US Open. Elina Svitolina is al zeker van een plekje bij de laatste vier. De Oekraïense is in topvorm, net als haar lief. Gaël Monfils gaat namelijk voor zijn tweede halve finale ooit in New York. Samen aan de top, Svitolina en haar Frans woelwater bewijzen dat het kan.

Daar zat hij op de eerste rij om ‘zijn’ Elina aan te moedigen. Monfils was een opgemerkte gast tijdens de kwartfinale van Svitolina tegen de Britse Johanna Konta. Met twee keer 6-4 boekte de Oekraïense nummer vijf bij de vrouwen haar plaats in de halve finales van de US Open. Meteen goed voor haar tweede halve eindstrijd op een Grand Slam, na Wimbledon in juli.

“We pushen elkaar en proberen om allebei een halve finale te halen. Het is nu aan hem om zijn beste tennis te spelen”, reageerde de 24-jarige Svitolina. Haar negen jaar oudere vriend speelt woensdagavond (Belgische tijd) tegen de Italiaan Matteo Berrettini.

“Ik denk dat trainen met hem echt geholpen heeft om mijn reactiesnelheid en voetenwerk te verbeteren.”, aldus Svitolina. “Ik tennis rustiger, als je het in een paar woorden wil beschrijven. Ik praat ook meer met mijn coach. Ik sta meer open voor zijn advies, net als voor dat van Gaël. Over tennis en over mijn gevoelens. Dat is echt veranderd ten opzichte van een paar maanden geleden. Hij begrijpt mij. Ik begrijp hem. We beseffen wat we doormaken. Dat is geweldig.”

Een <I>Love Game</I> op de US Open: populair tenniskoppel is op weg naar unieke prestatie in New York
Foto: AP

G.E.M.S. Life

Monfils vindt het “wonderbaarlijk” en “cool” om sinds vorig jaar samen te zijn met Svitolina. Op een tenniscourt is hij vaak een mysterie. Soms briljant, soms onuitstaanbaar. Een topatleet die zijn concentratie wel eens verliest. Maar ook een showman. Dat is hij ook naast het veld, wat hem al eens in de problemen brengt. Zo zei Monfils voor de US Open nog dat hij de vierde ronde moet halen om “uit de kosten te geraken” door het dure vervoer richting de VS.

Het was bedoeld als een grapje, maar het werd een issue. Tot Svitolina haar boyfriend te hulp schoot. “Hij zei dit terwijl hij de kamer verliet”, aldus de Oekraïense. “De journalist maakte er daarna een groot ding van. Hij zei het een beetje als grap. Normaal is hij uit de kosten als hij de derde ronde haalt. Maar niemand kent zijn bonussen, salaris, contracten… Dit is niet correct.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???????? Credit ??: @ccsnaps13

Een bericht gedeeld door G.E.M.S (@g.e.m.s.life) op

Het koppel staat er dus altijd voor elkaar. Het tennisduo geeft dan ook graag een inkijk in hun leven via de Instagram-account G.E.M.S Life. Het platform waar de twee elkaar leerden kennen. “Ik kende hem al lang van toernooien”, aldus Svitolina. “Eind vorig jaar ging ik feesten in Parijs. Ik plaatste een foto op Instagram en hij stuurde een bericht. We hebben elkaar ontmoet en sindsdien zijn we niet meer uit elkaar te krijgen. Het was echt toevallig dat we samen in Parijs waren want ik woonde toen in Londen en hij in Genève. Met mijn verjaardag gingen we voor het eerst samen naar Oekraïne. Ik ben blij dat Gaël het leuk vond. Hij vond Kiev, Odessa én zelfs het eten oké.”

G.E.M.S Life was dan ook een bewuste keuze en er zijn ook plannen voor een documentaire. “Het was Gaëls idee en het gaat goed”, vindt Svitolina. “Het is leuk en eens iets anders om samen te doen. Het is nice om dingen te delen, dingen uit ons dagelijks leven. En tegenwoordig is sociale media belangrijk. Ik denk dat mensen plezier hebben wanneer ze dingen kunnen zien die achter de schermen gebeuren. Gaël is trouwens heel anders dan hoe mensen hem kennen. Hij denkt veel na, analyseert dingen. Hij is anders wanneer hij alleen is met mij.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Semifinal mood?????? @wimbledon

Een bericht gedeeld door G.E.M.S (@g.e.m.s.life) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just a little hello from Dubai featuring a special guest @rogerfederer ??????

Een bericht gedeeld door G.E.M.S (@g.e.m.s.life) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

That feeling good vibe ...???? @claridgeshotel

Een bericht gedeeld door G.E.M.S (@g.e.m.s.life) op

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.