Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Gert B. beraamde de autodiefstal in de gevangenis in Turnhout. Bart Van den Langenbergh

Dertiger zette samen met gedetineerde autodiefstal in scène

Cipier zet autodiefstal in scène om geld vanverzekering op te strijken

RAVELS/TURNHOUT

-

Voormalig cipier Gert B. (36) uit Ravels is door de rechtbank in Turnhout veroordeeld voor oplichting en valsheid in geschrifte, maar hij moet niet naar de cel. Samen met een gedetineerde heeft hij de auto van zijn vader laten stelen om de verzekering op te lichten.

Voormalig cipier Gert B. (36) uit Ravels is door de rechtbank in Turnhout veroordeeld voor oplichting en valsheid in geschrifte. De dertiger stond half juni terecht, samen met zijn vader Frans B. (61) en drie Nederlanders voor oplichting van de verzekering.

Ze hadden namelijk de diefstal van een Audi A8 in scène gezet om zo het verzekeringsgeld op te strijken. Gert B. speelde volgens de rechter onder één hoedje met de Nederlander Marcel S., een gedetineerde in de gevangenis in Turnhout. “Ze hebben het geld van de verzekering opgestreken en met dat geld vervolgens een Audi Q7 van meer dan 90.000 euro gekocht” zei openbare aanklager Inge Delissen eerder. “Frans B. heeft het geld van de verzekering wel teruggestort, maar hij wist zeer goed dat er iets schortte.”

De rechter veroordeelde Gert B. tot een gevangenisstraf van vijftien maanden met uitstel. Vader Frans B. is veroordeeld tot een jaar cel met uitstel. De drie Nederlandse medebeklaagden, Marcel S., zoon Lesley S. en Fouad B. kregen elk een effectieve celstraf van één jaar. Die twee laatsten hebben de eigenlijke autodiefstal uitgevoerd. De vier beklaagden moeten elk nog wel een boete van 8.000 euro betalen. (bvdl)

Het beste van Enkel voor abonnees