Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Organisator Geert Robbrecht kijkt ernaar uit om dit weekend 35.000 festivalgangers te mogen ontvangen.tvl

Organisator spreekt over “beste affiche ooit”

Uitverkocht Crammerock is klaarom festivalseizoen af te sluiten

Stekene

-

De 29ste editie van Crammerock gaat morgen vrijdag van start in Stekene. Geen verrassing bij de ticketverkoop: het festival was weken op voorhand uitverkocht.

Het wekt al lang geen verbazing meer op dat het Stekense muziekfestival uitverkocht is. “Voor het negende jaar op rij al”, glundert organisator Geert Robbrecht. “En dat in een recordtempo: zes weken voor de start van het festival waren alle 35.000 tickets de deur uit.”

Crammerock heeft de voorbije jaren een ijzersterke reputatie opgebouwd. Niet alleen bij het publiek, maar ook bij de artiesten. Het is er opnieuw in geslaagd om een aantrekkelijke line-up samen te stellen. “Over smaken en kleuren valt niet te twisten, maar persoonlijk vind ik dit de mooiste affiche ooit van Crammerock. Het is ook de meest internationale, maar dat is geen doel op zich. Ik kijk zelf heel hard uit naar Baltazar en The Vaccines. Maar het is natuurlijk ook leuk dat we er opnieuw in slagen om jong talent zoals Ibe van The Voice naar Stekene te halen.” Daarnaast staan ook toppers zoals Bazart, Jungle, Goose, Black Box Revelation, Craig David, Enter Shikari en Jonas Blue op het podium.

“We proberen elk jaar weer een stukje beter te doen”, vervolgt Robbrecht. “Zo is de oppervlakte van de hoofdtent met twintig procent vergroot waardoor bezoekers meer comfort ervaren, hebben we in de Bar een ruimer drankenaanbod en is de vipruimte verbeterd. Naar de buitenwereld toe lijken dit misschien kleine zaken, maar er kruipt ontzettend veel tijd en energie in. Dit is alleen maar mogelijk doordat we kunnen rekenen op ruim vijfhonderd enthousiaste vrijwilligers. Het is fantastisch dat zij hun vrije tijd opofferen om hieraan mee te werken. We proberen hen tijdens het festival, maar ook daarnaast in de watten te leggen.”

Geert Robbrecht organisator “We proberen elk jaar weer een stukje beter te doen. Zo is de tent nu iets groter, wat comfortabeler is”

Festivalcamping The Village is ook een vaste waarde. “Zo kunnen onze 7.500 kampeerders genieten van intieme concerten van K’s Choice en Mooneye. Ook de cooking corner, een centrale plek uitgerust met microgolfovens en warm water, viel vorig jaar enorm in de smaak en keert terug.”

De deuren van het festivalterrein openen morgen vrijdag om 14 uur. De organisatie raadt aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer om naar Stekene te reizen. Net zoals voorgaande jaren worden gratis pendelbussen ingelegd tussen het Sint-Niklase station en het festivalterrein.

Het festival kan jaarlijks rekenen op de hulp van vele vrijwilligers. tvl

Het beste van Enkel voor abonnees