Honderdtal bewoners geëvacueerd na brand in garage van flatgebouw in Koekelberg

Honderdtal bewoners geëvacueerd na brand in garage van flatgebouw in Koekelberg

Themabeeld Foto: Theo Derkinderen

Koekelberg -

In Koekelberg zijn een honderdtal bewoners van een appartementsblok korte tijd geëvacueerd als gevolg van een brand in de ondergrondse garage van het zeven verdiepingen tellende gebouw. Dat meldde de brandweer van Brussel in de nacht van woensdag op donderdag. De brand brak rond 22 uur uit in de Schmitzstraat. Vier personen werden licht geïntoxiceerd overgebracht naar het ziekenhuis, aldus brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

De brandweer kon vier mensen redden die hun toevlucht hadden gezocht tot een balkon. De bewoners werden opgevangen in de sporthal van de gemeente, waar ze bijstand kregen van het Rode Kruis onder de vorm van eten, drinken en dekens. Ook de burgemeester kwam hen een hart onder de riem steken.

Kort na 1 uur werd in samenspraak met alle betrokken partijen besloten om te starten met de re-integratie van de bewoners. Dat zal gebeuren in groepjes van tien aangezien het getroffen gebouw zonder stroom zit. Donderdagochtend krijgen de bewoners de gelegenheid om in het sportcomplex van de gemeente een warme douche te nemen.

Het vuur in de garage ontstond aan een aanhangwagen met bouwmaterialen en verspreidde zich naar isolatiemateriaal dat in de ondergrondse ruimte lag opgeslagen. De vlammen konden vrij snel worden gedoofd, maar er was sprake van een hevige rookontwikkeling. Wat de brand heeft veroorzaakt, is voorlopig niet duidelijk.

Netbeheerder Sibelga was eveneens present omwille van de aanwezigheid van een hoogspanningscabine. Dankzij het snelle optreden van de brandweer kon de cabine echter worden gevrijwaard, verklaarde Derieuw. De buurt zat wel een tweetal uur zonder stroom, maar kort na middernacht meldde de netbeheerder dat de elektriciteitspanne was opgelost.

Corrigeer

NIEUWS