“Indringend portret over pedofilie” opent Competitie Film Fest Gent

“Indringend portret over pedofilie” opent Competitie Film Fest Gent

‘Muidhond’ is de vierde langspeelfilm van de Belgische regisseuse Patrice Toye. Foto: RR.

De officiële competitie van de 46ste editie van Film Fest Gent wordt geopend door ‘Muidhond’, een “indringend portret over pedofilie”. Dat kondigt de organisatie van het filmfestival aan. Ook de nieuwe film van de Britse regisseur Ken Loach en een thriller van de Griekse grootmeester Yorgos Lanthimos gaan in Gent in Belgische première.

‘Muidhond’ is de vierde langspeelfilm van de Belgische regisseuse Patrice Toye. “Het is een grote eer om de Officiële Competitie van Film Fest Gent te mogen openen, “ zegt Toye over de aankondiging. “Ik vind het fantastisch dat het festival zijn nek uitsteekt voor een film met zo’n delicaat onderwerp als ‘Muidhond’.”

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Nederlandse schrijfster Inge Schilperoord. ‘Muidhond’ benadert op een ingetogen manier een groot taboeonderwerp: pedofilie. Protagonist Jonathan, een zachtaardige jongeman, keert na zijn gevangenisstraf terug naar het huis van zijn moeder. Hij wil het verleden vergeten en neemt zich voor een beter mens te worden. Maar zijn intenties worden op de proef gesteld wanneer een moeder met haar dochtertje naast hem komt wonen.

‘Muidhond’ trapt op dinsdag 9 oktober de Official Competition van Film Fest Gent op gang. Het volledige programma wordt bekendgemaakt op 19 september.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees