167 werknemers verliezen hun job

Overname Corelio Printing afgesprongen, curatoren naar rechter: “Hij heeft gekocht, hij moet betalen”

Overname Corelio Printing afgesprongen, curatoren naar rechter: “Hij heeft gekocht, hij moet betalen”

Foto: hls

Erpe-Mere -

Curatoren Marga Pieters en Adriaan Dauwe stappen naar de rechtbank om de overname van Corelio Printing af te dwingen. De Limburgse zakenfamilie Bongaerts tekende op 27 augustus voor de overname van de Oost-Vlaamse drukkerij met 167 werknemers, maar de koopsom van 1 miljoen euro is nooit betaald. Vrijdag bevestigde Bongaerts dat hij afziet van de overname.

Het bedrijf wordt al bijna twee weken door Bongaerts geleid. Iets meer dan de helft van het personeel, zowat 90 mensen, mocht via interimcontracten een doorstart maken, met uitzicht op een vast contract. Er zijn facturen uitgeschreven en bestellingen voor papier en inkt geplaatst bij leveranciers. Maar vrijdag geeft Bongaerts aan dat hij afziet van de overname van het bedrijf. Vakbonden staan perplex en de curator belooft juridische stappen om de overname, waar ook vrijdag nog niet voor betaald is, af te dwingen. Daarvoor is een advocaat onder de arm genomen.

LEES OOK. Overnemer failliete drukkerij laat het afweten nadat contract al getekend was: “Ongezien in ons land”

“De heer Bongaerts heeft een onderzoek naar het bedrijf gedaan. Er is een prijs overeengekomen. Die is niet betaald. En nu doet hij de boeken toe”, zegt curator Marga Pieters. “Dit is te gek voor woorden.” De overname is wat haar betreft juridisch sluitend. “Hij heeft het bedrijf overgenomen”, klinkt het. “Hij moet het betalen.”

In de voorwaarden voor de overname is een verbrekingsvergoeding opgenomen. De familie Bongaerts, die donderdag in gebreke is gesteld, is ook eigenaar van drukkerij Moderna in het Limburgse Paal-Beringen. Het is nog niet duidelijk of de juridische afwikkeling van de afgesprongen overname ook gevolgen kan hebben voor dat bedrijf, dat zowat 90 personeelsleden tewerkstelt.

Corrigeer

MEER NIEUWS