Twee flagrante gevallen van sluikstorten op één dag: “Daar kan ik met mijn verstand niet bij”

Zowel in de Houtakker in Landegem als in de Rohoek in Zomergem werd afval gedumpt. Foto: svg

Landegem / Zomergem -

Zowel in de Houtakker in Landegem als in de Rohoek in Zomergem werden vrijdag twee flagrante gevallen van sluikstorten vastgesteld. Onverlaten lieten op beide plaatsen een pak rommel achter in de natuur. “Onbegrijpelijk.”

De sluikstorters gingen op beide locaties, niet toevallig allebei heel afgelegen, bijzonder drastisch te werk. Van een hoop karton over televisies en kasten tot een oude radiator toe: het lag allemaal in de gracht of in het gras langs de rijweg. “Totaal onbegrijpelijk”, vindt buurtbewoner Willy De Keyser. “Wie vult nu een aanhangwagen met afval om die vervolgens op nog geen kilometer van het containerpark in de natuur te dumpen? Daar kan ik met mijn verstand niet bij. Ik passeerde gisteravond nog in de Houtakker, dus het moet vannacht of deze voormiddag gebeurd zijn.”

Zowel het stadsbestuur van Deinze als het gemeentebestuur van Lievegem werd verwittigd. Hun diensten kwamen ter plekke om het afval op te ruimen.

GAS-boete

Ook de politie werd op de hoogte gebracht, maar zij staat behoorlijk machteloos. “Alleen als de gemeentediensten tijdens het opruimen persoonlijke gegevens vinden van de daders, kunnen wij een proces-verbaal opstellen”, zegt communicatieadviseur Julie Van den Heede van de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem. “Ook als we de daders op heterdaad betrappen of als we beelden hebben van hen, kunnen we optreden. Sluikstorters van huishoudelijk afval riskeren een GAS-boete die kan oplopen tot 350 euro. Maar in andere, zwaardere gevallen wordt het dossier overgemaakt aan het parket.”

Maar bovenal lijkt de belangrijkste boodschap met betrekking tot dit uitermate asociale gedrag: gewoon niet doen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees