Frank Raes schiet raak met eerste fototentoonstelling

Frank Raes schiet raak met eerste fototentoonstelling

Frank Raes toont zijn foto’s voor het eerst aan het publiek. Foto: Jan Van der Perre

Antwerpen -

Wie zijn sociale media in de gaten houdt, weet dat Frank Raes (65) behalve voor voetbal ook een passie heeft voor fotografie. Tijdens de fototentoonstelling Art of Antwerp komt de Extra time-presentator voor het eerst naar buiten met zijn beelden. “Aan sportfotografie doe ik niet.”

Ook tijdens zijn pensioen blijft Frank Raes op Canvas Extra time presenteren. Maar de extra vrije tijd die hij nu heeft, kan hij naar hartenlust besteden aan zijn andere passie: fotografie. Die passie toont Raes vanaf komende donderdag voor het eerst aan het publiek op Art of Antwerp, een onderdeel van het stadsfestival Part of Antwerp.

“Ik heb altijd al veel foto’s genomen, net als mijn vader”, vertelt Raes. “Maar vaak was er te weinig tijd om het echt als een hobby uit te bouwen. Nu lukt dat wel. Fotografie werd écht een passie toen 25 jaar geleden de digitale camera’s in opmars waren. Gaandeweg kocht ik steeds betere toestellen en lenzen. Ik weet het, iedereen schiet tegenwoordig kiekjes. Maar ik zie fotograferen nog als een kunst. Het stilstaande beeld heeft me altijd geïntrigeerd.”

Frank Raes schiet raak met eerste fototentoonstelling
Op de expo zie je vooral foto’s van de Scheldebocht, waar Raes op uitkijkt vanop zijn terras. Foto: Frank Raes

“Ik vond het moeilijk om te kiezen welke foto’s ik wil tonen. Haal uit duizend foto’s maar eens de mooiste tien. Da’s een beetje als vragen wie de beste voetballer aller tijden is, toch?”

Op de expo zie je vooral foto’s van de Scheldebocht, waar Raes op uitkijkt vanop zijn terras. Maar evengoed trekt hij naar het Centraal Station van Antwerpen om bewegende mensen te fotograferen.

“Ik ben geen fotograaf die altijd hetzelfde doet. Aan sportfotografie doe ik niet, nee. Dat is toch een vak apart. Kunstzinnige sportfoto’s bestaan er wel, ik vind dat zeker knap werk. Toch interesseert mij dat niet echt. Als fotograaf laat ik me liever door de dingen overvallen.”

De foto’s van Frank Raes zijn volgende week te bekijken tijdens Art of Antwerp, van 12 tot 15 september op het Zaha Hadidplein in Antwerpen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees