Voetbalfans delen bizar advies voor het EK: “Probeer je vriendin nú zwanger te maken”

Voetbalfans delen bizar advies voor het EK: “Probeer je vriendin nú zwanger te maken”

Foto: Action Images via Reuters

De liefde voor voetbal kan ver gaan. Erg ver. Engelse voetbalfans die in de zomer van 2020 niets willen missen van het Europees kampioenschap voetbal, raden elkaar aan nú werk te maken van… kinderen.

Want, zo klinkt de redenering, wie in de komende weken zijn vrouw of vriendin zwanger maakt, heeft grote kans op twee weken vaderschapsverlof tijdens het EK. Dat meldt The Sun.

De tips worden op grote schaal gedeeld en becommentarieerd op sociale media. Er zijn immers ook nadelen aan vaderschapsverlof, volgens sommigen. “Een huilend kind en slapeloze nachten. Klinkt goed als er voetbal op televisie is...”

En het kan ook helemaal misgaan: “Stel je voor: het kind wordt later dan verwacht geboren en Engeland haalt de finale. Dan mis je dus de geboorte van je kind.”

Fan ‘Lisa’ is alvast overtuigd dat haar vriend het “advies” heeft gelezen: “Mijn vriendje vertelde me zojuist dat hij kaartjes heeft voor drie (EK-)wedstrijden. Daarna begon hij over kinderen. Ik denk dat hij die tweet heeft gelezen.”

En ‘Sam’ vindt het een slecht idee. Want als het lukt, “dan mis je de helft van de wedstrijden en de wedstrijden die je wel ziet, zie je niet in de kroeg met maten (maar thuis) en met een huilende baby in de kamer. Waardeloos idee.”

Het EK voetbal begint in juni 2020 en wordt in 12 steden in Europa afgewerkt. De finale is op Wembley in Londen.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees