Jongen met zeldzame ziekte krijgt duizenden verjaardagskaartjes nadat hij zijn mama vertelde dat hij niet meer wilde leven

Jongen met zeldzame ziekte krijgt duizenden verjaardagskaartjes nadat hij zijn mama vertelde dat hij niet meer wilde leven

Foto: Tanya Williams, Facebook

Een tienerjongen met een zeldzame ziekte heeft duizenden verjaardagskaarten gekregen uit alle hoeken van de wereld. Het was zijn moeder die een oproep om geschenkjes deelde nadat haar zoon had aangegeven dat hij niet meer wilde leven.

Rhys Williams wordt eind deze maand veertien jaar. En al veertien jaar leeft hij met pijn, erge pijn. Zijn moeder Tanya staat dagelijks in voor zijn verzorging in hun huis in Bolton, in het Engelse graafschap Greater Manchester. Rhys lijdt aan de zeldzame ziekte epidermolysis bullosa (EB), waarbij ernstige blaren op de huid worden gevormd.

Door de ziekte kan hij zijn handen nog amper gebruiken en zit hij in een rolstoel. Hij moet eten krijgen via een sonde en zijn verbanden moeten iedere drie dagen vervangen worden om de dodelijke infecties tegen te houden.

Duizenden verjaardagskaartjes

Maar onlangs leek de tiener de pijn niet langer te kunnen verdragen. Hij vertelde aan zijn moeder dat hij wou “dat een vlinder hem kon wegnemen van de aarde” en Tanya had schrik dat hij wilde opgeven. Daarom zocht ze een manier om hem te tonen dat hij zo veel redenen heeft om verder te leven.

Ze verspreidde een boodschap met de vraag om haar zoon verjaardagskaartjes te sturen. En de reactie was overweldigend. In amper enkele dagen tijd heeft Rhys al drieduizend kaartjes en pakjes gekregen vanuit de hele wereld.

Volgens zijn moeder heeft hij nu eindelijk weer een glimlach op zijn gezicht. “Het is echt te gek”, zegt ze. “Rhys vindt het fantastisch. Een vriendje opent de kaartjes voor hem en hij leest alles grondig door. Hij houdt ervan.”

Wie zelf ook een kaartje wil sturen, kan terecht op onderstaand adres:

Rhys Williams

40 Whalley Avenue

Bolton, BL1 5UD

England

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees