Bondscoach Verbrugghe maakt vandaag eerste namen bekend voor WK: Van Avermaet, Gilbert, Naesen en Teuns mogen gerust zijn

Bondscoach Verbrugghe maakt vandaag eerste namen bekend voor WK: Van Avermaet, Gilbert, Naesen en Teuns mogen gerust zijn

Foto: Marc Van Hecke

Rik Verbrugghe maakt vandaag de eerste helft van de Belgische wegploeg voor het wereldkampioenschap van 29 september in Yorkshire bekend. In principe mogen Philippe Gilbert, – zeker na zijn ritwinst in Bilbao – Greg Van Avermaet, Oliver Naesen en Dylan Teuns op beide oren slapen.

Het zou ons verwonderen indien de nieuwe bondscoach voor zijn allereerste WK op de weg buiten dit kwartet gaat. Een vijfde naam die allicht vandaag bekendgemaakt wordt, is die van de helper die op het WK de eerste wedstrijduren voor zijn rekening zal moeten nemen. De voornaamste kandidaten voor die functie zijn Tim Declercq (Deceuninck-Quick Step) en Laurens De Vreese (Astana). Die laatste trok zaterdag nog in de aanval tijdens de finale van de Brussels Cycling Classic. Declercq zit in de Vuelta, waar hij een belangrijke rol had bij de ritwinst van Gilbert.

De andere geselecteerden krijgen pas volgende week maandag een gezicht. De voorbije dagen hield Verbrugghe al een belronde met kandidaten als Yves Lampaert, Tim Wellens, Jasper Stuyven, Tiesj Benoot, Dries Devenyns en Sep Vanmarcke. Maar hij wacht met de beslissing tot na de Vuelta.

Tegen dan heeft Verbrugghe ook een duidelijk zicht op de conditie van de renners die zich via Quebec en Montréal aan het klaarstomen zijn en heeft hij ook al een nieuw gesprek gehad met Remco Evenepoel. De Belgische rookie bereidde zich de voorbije week in La Gleize voor op de wedstrijden in Canada.

Ook de drie tijdrijders bij de profs worden bekendgemaakt. Normaal zijn dat Europees kampioen Remco Evenepoel, Yves Lampaert en Victor Campenaerts. Ook de selecties van de dames, juniores en beloften worden vandaag bekendgemaakt. Bij de beloften worden profrenners Jasper Philipsen en Stan Dewulf de kopmannen.

Corrigeer

MEER NIEUWS