Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Op de piste kunnen voortaan grote atletiekwedstrijden plaatsvinden.pvw

Drie Fonteinen kreeg opknapbeurt van 900.000 euro

Vernieuwd atletiekstadion isklaar voor nationale wedstrijden

Vilvoorde

-

Kogelstoters, polsstokspringers, afstandslopers en andere atleten kunnen opnieuw hun hartje ophalen in Vilvoorde. Het sportstadion Drie Fonteinen kreeg een ferme opknapbeurt en leent zich nu tot nationale wedstrijden.

In de schaduw van Isaac Kimeli die zich naar de winst snelde op de 5.000 meter en Nafi Thiam die zich naar het Brons werkte met een sprong van 1.95 meter op de Memorial Van Damme in Brussel, werd ook in Vilvoorde een atletiekfeestje gehouden.

Daar werd het vernieuwde en uitgebreide sportstadion Drie Fonteinen ingehuldigd met een opendeurdag waarbij de sportclubs die actief zijn op de site Drie Fonteinen gratis sportinitiaties padel, atletiek, voetbal en triatlon verzorgden. Vervolgens werd de nieuwe atletiekpiste geopend met een aflossingskoers tussen de jonge atleten van de sportclubs en een All Stars-team.

Rijke traditie

Vilvoorde heeft een lange en rijke atletiektraditie. Dankzij atletiekverenigingen Sparta Vilvoorde, de Koninklijke Vilvoorde Atletiek Club en vzw ’t Vosje beoefenen hier reeds decennialang honderden atleten wekelijks allerlei disciplines in de atletiek.

Moad El Boudaati Schepen van Sport “De stad investeerde om en bij de 900.000 euro in de vernieuwing van het atletiekstadion”

Dat zette de atletiekinfrastructuur van het sportstadion Drie Fonteinen onder zware druk. Een renovatie drong zich steeds meer op. De vernieuwingswerken bleven lang uit maar het engelengeduld van de sportclubs en atleten werd beloond. De stad investeerde om en bij de 900.000 euro in de vernieuwing en uitbreiding van het atletiekstadion.

Uitgebreid

Zo werd de bestaande piste uitgebreid naar acht banen en een afzonderlijke sprintbaan. “Dankzij een fotofinish, een elektronische LED-haas en magneetlussen is de piste bovendien uitgerust om Belgische kampioenschappen en grote atletiekwedstrijden te organiseren”, zegt schepen van Sport Moad El Boudaati (SP.A).

“Daarnaast werd de kogelstoot-, discus- en hamerstand gerenoveerd en werden nieuwe verspringbakken, een polsstokstand en een steeple-installatie aangelegd. Ook de infrastructuur voor het hoogspringen en speerwerpen werd vernieuwd en tot slot werden ook de staantribunes vervangen. Op deze manier zetten we onze ambitie kracht bij om zo veel mogelijk Vilvoordenaren aan het sporten te krijgen. De piste is nu ook uitgerust om Belgische kampioenschappen en grote atletiekwedstrijden te organiseren.”

Het beste van Enkel voor abonnees