Nu al meer nieuwe appartementen vergund in Gent dan in heel 2015

Nu al meer nieuwe appartementen vergund in Gent dan in heel 2015

Foto: fvv

Gent -

In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn 634 nieuwe appartementen en 833 nieuwe woningen vergund in Gent. De bouwwoede in de stad houdt dus volop aan.

Er blijven in sneltempo appartementen en woningen bijkomen in Gent. Dat tonen nieuwe cijfers van Statbel, het statistiekbureau van de federale overheid. Het stadsbestuur vergunde tussen januari en mei de bouw van 634 nieuwe appartementen en 833 nieuwe woningen. Het gaat om panden die nog moeten worden gebouwd.

De cijfers geven goed de huidige bouwwoede aan. Tussen begin 2016 en mei 2019 gaf het stadsbestuur vergunningen voor de bouw van 3.773 nieuwe appartementen en 5.123 woningen.

Het tempo zakt niet. In de eerste vijf maanden van dit jaar werden even veel appartementen vergund als in het hele jaar 2015 (639). Voor de woningbouw was 2018 een recordjaar, met 1.727 vergunde nieuwe woningen.

Die bouwwoede drijft de prijzen op. De mediaanprijs voor een appartement in Gent was dit voorjaar 235.000 euro, volgens Statbel. Dat betekent dat de helft van de verkochte appartementen duurder is, de helft goedkoper. In geen enkele andere Vlaamse centrumstad is de mediaanprijs voor een appartement zo hoog.

Duur en toch snel verkocht

Nu al meer nieuwe appartementen vergund in Gent dan in heel 2015

Toch is verkopen geen probleem. “Nieuwe appartementen gaan in Gent razendsnel de deur uit”, zegt Stéphanie Frère van vastgoedmakelaar Dewaele. “De stad heeft een grote aantrekkingskracht.”

“Vijftigplussers investeren graag in een appartement in de stad voor zichzelf of voor hun kinderen. En jonge mensen, vaak pas afgestudeerden, worden aangetrokken tot afgewerkte starterswoningen. Dat verklaart de toename van het aantal grote nieuwbouwprojecten met soms honderden appartementen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio