Emma Meesseman en Kim Mestdagh sluiten regulier seizoen in WNBA af met zege en clubrecord

Emma Meesseman en Kim Mestdagh sluiten regulier seizoen in WNBA af met zege en clubrecord

Foto: AP

Emma Meesseman en Kim Mestdagh wonnen met Washington Mystics de laatste wedstrijd van de reguliere fase van de WNBA versus Chicago Sky (100-86). De Mystics eindigen het seizoen met een clubrecord en 26 zeges uit 34 wedstrijden op de eerste plaats en hebben de poleposition op zak. De play-offs gaan woensdag van start, maar Washington is rechtstreeks geplaatst voor de halve finale (best of five) en start pas op 17 september.

“De eerste opdracht is volbracht. We hebben het thuisvoordeel in de halve finale en eventueel finale. Met de steun van de fans gaan we op zoek naar meer”, zegt Emma Meesseman, goed voor 11 punten, 3 rebounds en 5 assists).

Washington Mystics verloor vorig jaar de finale, Emma Meesseman was er toen niet bij omdat ze op het WK in Tenerife zat met de Belgian Cats. Dit seizoen zijn ze groot favoriet voor de WNBA-titel. Emma Meesseman en Kim Mestdagh kunnen na Ann Wauters (Los Angeles Sparks 2016) de tweede en derde Belgische vrouw worden met een WNBA titel.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.