Witte dolfijn “getraind door Russische marine” probeert vriendjes te worden met… zeemeeuw

Witte dolfijn “getraind door Russische marine” probeert vriendjes te worden met… zeemeeuw Video: Caters News via KameraOne

Hvaldimir, de witte dolfijn die eerder dit jaar wereldberoemd werd door voor de Noorse kust met een Russisch harnas te zwemmen, laat opnieuw van zich horen. Ditmaal kon de 49-jarige Jan-Olaf Johansen in de haven van Hammerfest filmen hoe het dier een vriendschap wilde smeden met een zeemeeuw. “De zeemeeuw probeerde een vis van de dolfijn te stelen, waarna ze met elkaar begonnen te spelen”, aldus de man.

Het schouwspel duurde zeker een drietal minuten. “De dolfijn leek eerder te willen spelen met de zeemeeuw dan de vis terugkrijgen”, verklaarde Johansen. “Ik vond het erg plezierig om te zien. Er zijn al veel mensen naar de haven gekomen om de witte dolfijn te zien. Ook al is het niet zeker dat Hvaldimir in deze regio zal blijven.”

Dit voorjaar kreeg de dolfijn wereldwijde aandacht nadat het erg dicht bij een Noorse vissersboot zwom. Het harnas afkomstig uit Rusland deed experts meteen vermoeden dat het dier deel uitmaakte van de Russische marine. Enkele weken later volgde de theorie dat het mogelijk om een therapiedier voor kinderen gaat.

bekijk ook

Witte walvissen met harnas vallen Noorse vissers aan: “Dieren zijn getraind door Russische marine”

Antwerpse zeilers kunnen zeldzame dolfijnen filmen: “Een van onze mooiste ervaringen ooit op zee”

“Ongelooflijk moment”: dolfijn en hond amuseren zich kostelijk in rivier

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees