Jérôme (32) stampt eigen patémerk uit de grond: “Er is zo veel meer dan die roze, smeerbare crème”

Jérôme (32) stampt eigen patémerk uit de grond: “Er is zo veel meer dan die roze, smeerbare crème”

Jérôme Mertens bakt in bijberoep eigenhandig al zijn patés in een keukenruimte in Gent. “Het slaat absoluut aan.” Foto: fvv

Gent -

Paté met chocolade en ­sinaas, paté met de Mexicaanse likeur mezcal, paté met peperkoek … Een wereld van paté gaat open voor wie de ambachtelijke creaties van Jérôme Mertens (32) proeft. “Mensen zijn vergeten dat er meer is dan de crèmepaté uit de supermarkt.”

“Ik begin met varkenslever en keelspek. Dat is de basis. Dat haal ik door de molen. En dan is het een kwestie van afkruiden en marineren, bedekken met een netje van maagwand en afbakken.”

Het beste van Enkel voor abonnees