Mode & Beauty

Bruine mascara maakt een comeback

Bruine mascara maakt een comeback

Foto: Shutterstock

Make-upartiesten van de sterren geven tubes met zwarte mascara even rust, zo blijkt uit verschillende looks die ze realiseren. Van Gigi Hadid tot de bruidslook van Ellie Goulding: bruine mascara is helemaal back.

Mascara in een bruine tint wordt vaak gebruikt om de wimpers een boost te geven, maar dan op een uiterst natuurlijke manier door diepte en meer dimensie te creëren. Er wordt meestal voor gekozen bij dames met een lichte haarkleur, omdat ze van nature ook lichtere wimpers hebben en een laagje zwarte mascara net een heel duidelijk make-upeffect geeft.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta) on

 

Make-upartieste Lucy Wearing verzorgde eind augustus de bruidslook van de Britse popster Ellie Goulding en koos ook resoluut voor de bruine variant. Zij heeft een tip voor wie straks op zoek gaat in de winkel. “Een goede bruine mascara vinden is geen sinecure. Je kunt de parfumerie binnenwandelen en gewoon geen vinden. Ik ben zelf altijd op zoek naar een goede versie. Denk terug aan de jaren '90 en ga voor een bruinzwarte mascara, daarmee zit je goed.”

Bruine mascara maakt een comeback
Ellie Goulding Foto: ISOPIX

Om een natuurlijke look af te werken, raadt de visagiste ook bruine eyeliner aan. “Kleur de huid aan de wimperlijn in om een ??beetje meer definitie aan de wortel van de wimper te geven en om de gaten tussen de wimpers subtiel in te vullen. Het maakt je blik  intenser zonder dat je met een duidelijke lijn zit.”

Bruine mascara maakt een comeback

Diorshow - Pump ‘n’ Volume - 28,40 euro / Maf Factor - 2000 Calorie Volume - 8,95 euro / Lancôme Hypnôse Doll Eyes - So Brown - 24,72 euro / Hema - bruine mascara - 5,50 euro / Le Volume de Chanel - Ecorces - 30,77 euro / M.A.C. - Squat it, Sugar - 9,90 euro

De populariteit van bruine mascara voor een ‘no make-up look’ stijgt na een periode waarin opvallende mascara domineerde. Op de modeweken in september vorig jaar pakten topontwerpers, onder wie Dries Van Noten, nog uit met felgekleurde varianten (denk oranje en roze) om de wimpers te accentueren. Komend najaar mag het dus allemaal een pak ingetogener.

Bruine mascara maakt een comeback
Dries Van Noten
Corrigeer