Voetbalclub Roeselare failliet verklaard omwille van onbetaalde rekeningen bij brasserie: "Fout ligt bij oud management, schuld is al betaald"

Voetbalclub Roeselare failliet verklaard omwille van onbetaalde rekeningen bij brasserie: "Fout ligt bij oud management, schuld is al betaald"

Foto: BELGA

Roeselare -

Voetbalclub KSV Roeselare werd dinsdag door de ondernemingsrechtbank in Kortrijk failliet verklaard. De oorzaak van het faillissement zijn onbetaalde rekeningen bij een lokale brasserie. Roeselare werd bij verstek veroordeeld omdat ze ‘vergaten’ op te dagen voor die zaak. De West-Vlamingen menen die beslissing snel ongedaan te kunnen maken. Het nieuwe management wijst met de beschuldigende vinger naar het oude management en de openstaande rekening bij REO Catering werd vandaag terugbetaald.

Voetbalclub KSV Roeselare, uitkomend in de tweede klasse van het Belgische voetbal, werd door een uitbater van een Roeselaarse horecazaak voor de rechtbank gedagvaard na het niet betalen van een aantal rekeningen. Die zaak kreeg vorig jaar iedere week verschillende spelers van de club over de vloer. In totaal werd er voor zo’n 21.000 euro gegeten en gedronken. Nadien werden de rekeningen echter niet betaald. De uitbater van de horecazaak kreeg van de club niets meer te horen en besliste om naar de rechtbank toe stappen. De zaak kwam gisteren voor de ondernemingsrechtbank. Van KSV Roeselare was er echter niemand aanwezig waardoor de rechtbank besliste het vonnis op 24 september uit te spreken.

De rechtbank verklaarde de club failliet op basis van de schuld die de club nog open staan heeft met de Roeselaarse horecazaak. Advocaat Yves Francois werd gisteren aangesteld als curator en ging langs op Schiervelde. “De club is failliet. Tegen die beslissing kan men wel nog in beroep gaan of verzet tegen aan tekenen”, bevestigt de curator. Momenteel is het nog onduidelijk hoe de toekomst van de club er uit ziet. Of het eerste elftal aanstaande zondag de wei in kan tegen Excelsior Virton is niet zeker.

"Fout ligt bij oud management, schuld is al betaald"

Later op de avond reageerde de club op haar website uitgebreid op het faillissement. De West-Vlamingen menen de beslissing snel ongedaan te kunnen maken. Het nieuwe management wijst met de beschuldigende vinger naar het oude management en de openstaande rekening bij REO Catering werd vandaag terugbetaald.

"Vandaag werd het nieuwe management ingelicht dat de Ondernemingsrechtbank van Kortrijk het faillissement van de club heeft uitgesproken. Aan de oorsprong ligt een vordering van REO Catering voor een openstaand bedrag van 28.283,07 euro, daterend van 8 augustus, die vandaag terugbetaald werd", legde Roeselare open en bloot uit.
"Deze schuld is ontstaan toen KSV Roeselare nog werd bestuurd door een volledig ander management. Alhoewel het management intussen is gewijzigd, bestaan er nog enkele problemen die op vandaag weggewerkt worden. In deze zaak was het nieuwe management niet ingelicht door het oude management, evenmin omtrent het feit dat deze zaak vandaag werd ingeleid, wat de club tot de huidige situatie bracht. We aanvaarden dat enkele verrassingen op ons pad kunnen passeren, alhoewel we nu in een gezonde financiële toestand verkeren. We zullen er dan ook alles aan doen om dergelijke situaties in de toekomst te vermijden."

"De club stelt met haar advocaten alles in het werk om dit ongedaan te verklaren", besloten de West-Vlamingen. "KSV Roeselare zal dan ook verzet aantekenen en heeft vertrouwen in een goede afloop. We staan hiervoor in nauw overleg met alle betrokken partijen en zullen hier gepast en zo vlug als mogelijk verder over communiceren. Tot op vandaag komt de club haar financiële verplichtingen na en worden betalingen, zoals lonen en belastingen, RSZ,¿ correct uitgevoerd."
 

KSV Roeselare ontstond in 1999 na een fusie tussen KSK Roeselare en KFC Roeselare. De club degradeerde in 2010 na vijf seizoenen uit de hoogste voetbalklasse. De West-Vlamingen stonden op dit moment voorlaatste in de Proximus League, met twee punten na vijf speeldagen.


 

Corrigeer

MEER NIEUWS