Tijdelijke ijsbaan helpt dakloze ijshockey- en schaatsclubs vooruit in Deurne

Tijdelijke ijsbaan helpt dakloze ijshockey- en schaatsclubs vooruit in Deurne

Foto: Victoriano Moreno

Deurne -

In het Antwerpse Deurne is dinsdag begonnen met de bouw van een tijdelijke, overdekte ijspiste aan Park Groot Schijn. Binnen enkele weken moet ze klaar zijn voor gebruik door zowel het grote publiek als ijshockey- en kunstschaatsclubs. De ijspiste ligt vlak bij de voormalige ijsbaan Ruggeveld, die in februari plots de deuren moest sluiten door een veiligheidsprobleem met de dakconstructie.

Tegen het najaar van 2021 is er een nieuwe schaatsbaan van Sportoase gepland in Deurne, maar tot dan dreigden hockeyclub Antwerp Phantoms en Kunstschaatsclub Ruggeveld (AKR) zonder thuisbasis verder te moeten. De stad Antwerpen liet verschillende opties onderzoeken, maar een tijdelijke ijspiste in de buurt bleek het beste alternatief.

De tijdelijke ijsbaan heeft een oppervlakte van 30 op 60 meter en zal volgens de stad beantwoorden aan alle sportieve normen van ijshockey en kunstschaatsen. Ze zal twee wintersportseizoenen in gebruik zijn, telkens van oktober tot eind april. Vanaf 27 september zal ze klaar zijn voor trainingen, vanaf 4 oktober kan het grote publiek er eveneens terecht. Later op het seizoen zullen ook scholen van de infrastructuur gebruik kunnen maken.

“Met deze tijdelijke ijsbaan stellen we de toekomst van de wintersporten in onze stad veilig”, zegt schepen voor Sport Ludo Van Campenhout (N-VA). “Niet alleen krijgen de Phantoms en AKR zo alle kansen om verder te groeien, ook het grote publiek kan verder blijven genieten van de schaatssport tot de definitieve schaatsinfrastructuur van Sportoase klaar is.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio